share

Kinderdag in de Voorjaarsvakantie

Vakantie vier je bij ToBe! Iedere schoolvakantie is het Kinderdag bij ToBe in het Energiehuis! In de voorjaarsvakantie vindt deze plaats op donderdag 28 februari. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn er workshops Kunst & Design en Dans en gaan we samen naar de theatervoorstelling ‘Wat we voelen’ in het Energiehuis.

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Kinderdag. Je volgt drie workshops (Kunst & Design en Muziek of Dans). We verzamelen in de ToBe Foyer om daarna samen een toffe film te kijken op het grote doek. Na de film delen we de groepen in en krijg je een gekleurde armband zodat je weet met welke van de drie workshop je gaat beginnen. Na 1,5 uur heb je lunchpauze (zelf lunch meenemen). Na de pauze halen de docenten je op voor de volgende workshopronde.

RTV Dordrecht reportage Kinderdag tijdens de basisschool staking, om een indruk te krijgen van de Kinderdagen.

Programma
08.30-09.00 Inloop ToBe Foyer kaartcontrole/kennismaking
09.00-10.15 Workshopronde 1
10.15-10.30 Wissel en pauze Sap en koekje van ToBe
10.30-11.45 Workshopronde 2
11.45-12.30 Lunchpauze Zelf lunch meenemen
12.30-13.45 Workshopronde 3
13.45-14.00 Op naar theaterzaal Ketel 2
14.00-15.00 Theatervoorstelling door ToBe Jeugdtheaterschool
15.00-15.15 Kinderen worden opgehaald in ToBe Foyer

Workshop Kinderatelier: Striptekenen
Ontwerp je eigen strip-kubus! De kubus is een grappig spelletje waar de stripfiguurtjes onderdeel van zijn!
Docent: Joeri van den Anker

Workshop Kinderatelier: Vlekkenbeesten
Vlekkenbeesten… Hoe zien deze er in jouw verbeelding uit? Hebben ze lange krulstaarten, scherpe tanden of hebben ze een hele zachte vacht?
We gaan een dobbelspel doen om erachter te komen hoe jouw vlekkenbeest eruit komt te zien! Met ecoline en waterverf experimenteer je met pipetten, sponzen, kwasten en rietjes hoe je jouw beest de mooiste kleuren kan geven. Trek wel oude kleren aan, anders heb je straks een vlekkenbeest op je shirt of broek!
Docent: Yarah Winkelaar

Dansatelier: Showdance
Showdance zorgt voor een spectaculaire opening of afsluiting van bijvoorbeeld een theatervoorstelling of opening van een live-tv-show. De kinderen werken aan een spetterende choreografie op een bekend liedje! Lekker bewegen en stralen staat centraal tijdens deze swingende dansworkshop.
Docent: Grace van Gilst

Kaartverkoop

Een kaartje kost € 10,- en koop je HIER online of aan de kassa van het Energiehuis (alleen PIN). De kassa van het Energiehuis is geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 21.00 uur. Wacht niet te lang met het kopen van een kaartje, want de Kinderdag is vaak uitverkocht.

Data komende Kinderdagen
donderdag 28 februari
vrijdag 15 maart i.v.m. Onderwijsstaking
donderdag 2 mei

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?