share

Jeugdtheaterschool onderdeel van prachtig concert “Vier zonen, één stad”

Jonge talenten (10-12 jaar) van de Jeugdtheaterschool schitterden op 4 en 5 mei in het theaterconcert "Vier zonen, één stad". Samen met Kunstmin, het Dordrechts Philharmonisch Orkest en Pictura werkte ToBe de afgelopen tijd toe naar deze bijzonder productie, gebaseerd op de vier zonen van Dordrecht: schrijver Cees Buddingh, beeldend kunstenaar Otto Dicke, verzetsstrijder Aart Alblas en componist Kors Monster.

In het kader van het landelijke project Theater Na de Dam werkten de leerlingen van de talentgroep JTS Jeugdproductie de afgelopen maanden in hun theater- zang- en danslessen aan de hand van het thema vrijheid. Ook gingen ze op zoek naar lokale verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. ToBe Jeugdtheaterschool vertegenwoordigde Dordrecht dit jaar voor de vijfde keer voor Theater Na de Dam. Ieder seizoen is weer een indrukwekkende ervaring voor de leerlingen en de begeleidend docenten van ToBe, waarbij ook de Herdenking om 20.00 uur een grote rol speelt. Een uur later, om 21.00 uur precies starten er jaarlijks door het hele land meer dan 80 voorstellingen van Theater Na de Dam.

Vier zonen
Ter gelegenheid van het 4 zonenproject was Theater Na de Dam Dordrecht dit jaar onderdeel van de mooie samenwerkingen met Kunstmin, Dordrechts Philharmonisch Orkest en Pictura.
In 2018 is het 100 jaar geleden dat vier markante personen werden geboren. Zij zouden een stempel zetten op hun geliefde stad Dordrecht. De één vocht voor de vrijheid van leven, een ander vocht voor de vrijheid van denken, weer een ander vierde die vrijheid met muziek en beeld maar allemaal waren ze trots op hun stad en op hun land.

Foto’s door Tom Croes

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?