share

Jeugdtheater Hoe dichter bij Dordt in DordtYart

De legende van de Dordtse Schapenkoppen komt op zondag 31 mei tot leven in DordtYart, Maasstraat 11 in Dordrecht. Getalenteerde leerlingen (10-12 jaar) van Jeugdtheaterschool Dordrecht spelen om 11.30, 14.00 en 16.30 uur de voorstelling Hoe dichter bij Dordt, met zang en dans.

De legende van de “Schapekoppen” stamt uit de 17e eeuw en vertelt het verhaal van een schaap dat verkleed als jongen langs de Dordtse stadspoorten de stad binnen werd gesmokkeld. Zo hoefde men geen tol te betalen voor het schapenvlees. Gebaseerd op dit verhaal maakte de Jeugdtheaterschool Hoe dichter bij Dordt, speciaal voor de locatie DordtYart, aan het water.

Kaartverkoop
De voorstelling op zondag 31 mei is voor iedereen vanaf 6 jaar toegankelijk.
Kaarten voor de voorstelling kosten €6,- (€4,- voor jeugd t/m 20 jaar).

  1. Klik HIER voor kaarten voorstelling 11.30 uur
  2. Klik HIER voor kaarten voorstelling 14.00 uur
  3. Klik HIER voor kaarten voorstelling 16.00 uur

De kaarten zijn ook te koop aan de kassa van het Energiehuis. In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we om kaarten van te voren te kopen. Aan de deur worden kaarten verkocht, mits er nog plaats is. Kaarten aan de deur kunnen alleen contant worden afgerekend, er is geen pinautomaat.

Speelervaring
De spelers van Hoe dichter bij Dordt volgen al een paar jaar lessen bij Jeugdtheaterschool Dordrecht. Zij zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Jeugdproductie, een project van de jeugdtheaterschool waarbij jaarlijks een voorstelling op een bijzonder locatie wordt gemaakt. De Jeugdproductieleerlingen doen met dit project speelervaring op en krijgen de kans hun spel-, zang- en danstalent verder te ontwikkelen.

Credits
Spelers: Sander Bastiaansen, Lara de Boer, Gina van den Dungen, Lotte Hendriks, Jort Hersbach, Bart Huijben, Noortje Jacobs, Esmay Jansen, Ilse Kuijpers, Jasmijn van der Sijde, Femke de Snaijer, Evita Vermeulen en verteller: Jan de Vos. Artistiek team Jeugdtheaterschool: Heleen van Ham (regie), Marijke de Vos (choreografie) Kiki Luitwieler (muziek), Veronique Kayser (vormgeving).

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?