share

Isaura Laffeber winnaar ToBe Solisten Concours 2020

Violiste Isaura Laffeber uit Papendrecht is zaterdag 8 februari de grote winnaar geworden van het ToBe Solisten Concours in het Energiehuis in Dordrecht.

Voor de 13 deelnemers op het podium in het Energiehuis is het een lange, spannende middag geweest. Het publiek heeft genoten van een grote variatie in muziekstijlen en –stukken. Er waren prijzen te winnen in drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 18 jaar. De vakkundige jury heeft de gespeelde werken beoordeeld op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten Marieke Hopman (artistiek leidster Bachfestival) en Casper van Nugteren (dirigent DJO, docent fagot en saxofoon).

Annelieke Lammerts van Bueren (cello) en Mauro Goossen (piano) hebben beiden de Codarts prijs gewonnen. Zij zijn uitgenodigd om binnenkort een masterclass te volgen bij Codarts in Rotterdam. Rosalie Geuze (viool), Lois van Valen (altviool),  Annelot Ista (viool) en Leanne Abspoel (hobo) zijn uitgenodigd om op het Bachfestival Dordrecht te komen spelen. Gefeliciteerd!

Prijswinnaars
In de categorie tot 12 jaar
1e prijs – niet uitgereikt
2e prijs – Rosalie Geuze uit Papendrecht op viool
3e prijs – Salomé uit Dordrecht op viool

In de categorie 12-17 jaar
1e prijs – Isaura Laffeber uit Papendrecht op viool
2e prijs – Mauro Goossen uit Dordrecht op piano
2e prijs – Manli Zhao uit Ridderkerk op piano
3e prijs – Annelieke Lammerts van Bueren uit Dordrecht op cello

In de categorie 18+
1e prijs – niet uitgereikt
2e prijs – niet uitgereikt
3e prijs – Anita van der Poel uit Nieuw-Lekkerland op hoorn

Wel het publiek en de jury laten genieten van een prachtig optreden maar geen prijs gewonnen: Debora Maurer op viool, Channah op cello en Thomas Maris op euphonium.

De foto’s zijn gemaakt daar Danny van der Weck. Meer foto’s staan op facebook

ToBe Tipt