share

Indrukwekkende voorstelling Theater Na de Dam

De talentgroep Jeugdproductie, van ToBe Jeugdtheaterschool, speelde op donderdag 4 en vrijdag 5 mei de voorstelling "Wat we delen". Op basis van Dordtse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog maakten zij deze indrukwekkende locatievoorstelling. Als onderdeel van het landelijke Theater Na de Dam speelde "Wat we delen" om precies 21.00 uur op 4 mei, net als 80 andere voorstellingen in het land.

De 16 Jeugdproductieleerlingen (10-13 jaar) speelden op verschillende locaties in en rond het Energiehuis. Zo begon de eerste scène op 4 mei om 21.00 uur buiten op het Energieplein. Vervolgens werden de bezoekers verdeeld in groepen en liepen zij allemaal hun eigen route door het pand. In de centrale gang, in de foyer van Bibelot en natuurlijk in theaterzaal Ketel 2 werden de bezoekers meegenomen in verschillende korte verhalen uit de oorlog.

Verhalen verzamelen
In februari spraken de leerlingen ter voorbereiding met ouderen die zelf de oorlog hebben meegemaakt of bijzondere verhalen hebben over Dordrecht tijdens de oorlog. Naar aanleiding van deze gesprekken maakten de kinderen samen met het artistiekteam van ToBe locatievoorstelling “Wat we delen” met muziek en dans.

De leerlingen
Het maken en spelen van “Wat we delen” heeft zo wel op de leerlingen als het team diepe indruk gemaakt. Gezamenlijk keken zij voorafgaand aan de voorstelling op tv naar de dodenherdenking op de Dam. De kinderen hebben tijdens dit project meer dan ooit geleerd om je in iemand anders te verplaatsen.

Op de Facebookpagina van ToBe Jeugdtheaterschool staan de foto’s van wat we delen.

Foto’s door Peter Verheijen

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?