share

Hoog niveau tijdens HaFaBra Jeugdfestival

ToBe organiseerde afgelopen zaterdag 16 februari voor de negende keer het HaFaBra Jeugdfestival in het Energiehuis. HaFaBra staat voor harmonie, fanfare en brassband. Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer won de prijs voor Beste muzikale prestatie en JuniorSlagwerkgroep Harmonievereniging Barendrecht won Beste ludieke/theatrale prestatie.

Het was een spannende en gevarieerde dag voor de zes deelnemende orkesten, de dirigenten, het publiek en de jury. Ieder orkest mocht een halfuur gebruik maken van het podium in Ketel 2 van het Energiehuis. Voorafgaand hieraan hadden ze de beschikking over een eigen inspeelruimte in het pand.

Hoog niveau
De diverse orkesten hadden zich goed voorbereid. Dit resulteerde in flashmobs, uitstekende solisten, uit het hoofd spelende muzikanten en acterende dirigenten. Na een intensief beraad reikte de vakjury, bestaande uit Rob Balfoort en Harry Tazelaar, de twee prijzen uit. De jury gaf hierbij aan dat het niveau hoog was en er veel talent in alle orkesten zit. De andere deelnemende orkesten waren Opleidingsorkest Solide Alblasserdam, Het Young Metropole Krimpen van Concordia Krimpen a/d IJssel, Jeugdslagwerkgroep Harmonie Slikkerveer, JeugdOrkest Harmonievereniging Barendrecht. Zij ontvingen ook allemaal een deelnemersprijs en een juryrapport.

Winnaars
De twee winnende orkesten ontvingen allebei een beker als trofee. De winnaar van Beste muzikale prestatie, Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer en tevens het kleinst deelnemende orkest, kreeg als opmerking dat ze zeer verzorgd en transparant musiceerden. JuniorSlagwerkgroep Harmonievereniging Barendrecht, die de prijs voor Beste ludieke/theatertrale prestatie won, haalde volgens de jury alles uit de kast: exotische fluitjes, boomwhackers, acterende musici en veel dynamiek op het podium.

Foto’s door Danny van der Weck
>>In het blauw JuniorSlagwerkgroep Harmonievereniging Barendrecht en in het rood Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?