share

Grote Orkestdag ToBe

Strijkersleerlingen van ToBe spelen mee met het Ridderkerks Symfonie Orkest en het Drechtsteden Jeugdorkest en kunnen op deze dag ervaren hoe het is om een ECHT orkestlid te zijn.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van ToBe hard gestudeerd om tijdens de Grote Orkest dag goed voor de dag te komen. Ze spelen samen met het Ridderkerks Symfonie Orkest en het Drechtsteden Jeugdorkest composities van Farkas, Morricone, Lyadov, Tsjaikowsky en The Beatles.

Over de beide orkesten
Het RSO is een ambitieus, volwaardig en gevorderd amateur symfonieorkest dat repeteert op zaterdagochtend in Ridderkerk. De leden zijn afkomstig uit de gehele regio en de leeftijden variëren sterk. Het repertoire loopt uiteen van populair klassiek en filmmuziek tot de grote symfonieën. Het orkest heeft acht maal een Night of the Proms georganiseerd en bij het 25-jarig jubileum waren solisten als Guus Meeuwis en Miranda van Kralingen.

Het DJO houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Het orkest repeteert op vrijdagavond in het Energiehuis en bestaat uit jongeren die hun instrument goed beheersen. Het DJO geeft een aantal concerten per jaar, doet mee aan uitwisselingsprogramma’s en heeft een jaarlijks studieweekend.

Prorgamma
Om 14.00 uur, aan het eind van de orkestdag spelen alle muzikanten samen tijdens een spetterende afsluiting in Machine 3 van het Energiehuis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de composities en de afsluiting, de toegang is gratis!

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?