share

Gratis open theaterlessen in Ridderkerk

De jeugdtheaterschool start theatercursussen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het Plein, Koningsplein 3 in Ridderkerk.Op woensdagmiddag 28 januari zijn er gratis open lessen, de week daarna gaan de cursussen van start.

Wil je acteren? Dan is de jeugdtheaterschool dé plek voor jou. Op woensdag 28 januari kun je meedoen aan de open lessen met om 13.30 uur Kleutertheater 4-5 jaar, vervolgens om 14.30 uur de Speelleergroep 6-7 jaar en tot slot van 15.30 tot 17.00 uur de Basisgroep Acteren 8-12 jaar. Deze gratis open lessen zijn een goed moment om vrijblijvend kennis te maken met theater en met de theaterdocent Annelies Hoeneveld. Je hoeft je voor de open lessen op 28 januari niet aan te melden.

Op woensdag 4 februari, de week na de open lessen, starten de drie theatercursussen. De tijden blijven hetzelfde. Na 15 lessen sluit iedere groep het seizoen in juni af met een presentatie in theaterzaal Ketel 2 in het Energiehuis (Dordrecht).

Theatercursussen
Elke week gebeuren er leuke dingen op de spelvloer. Ontdek wat je allemaal kunt! Kinderen van 4 en 5 jaar maken bij Kleutertheater (€ 75,- voor 15 lessen van 1 uur) spelenderwijs kennis met theater. Samen ontdek je fantasiewerelden en speel je merkwaardige figuren. Ben je 6 of 7 jaar? Ontwikkel dan spelplezier bij de Speelleergroep (€ 75,- voor 15 lessen van 1 uur). Je leert naar elkaar luisteren en samenspelen. Bij de Basisgroep Acteren (€ 110,- voor 15 lessen van 1,5 uur) leren kinderen van 8 tot en met 12 jaar de basistechnieken van acteren door uiteenlopende oefeningen en het neerzetten van spannende, humoristische en rare situaties.

Jeugdtheaterschool
De jeugdtheaterschool van ToBe geeft ook lessen in Dordrecht (hoofdlocatie) en Barendrecht. Er is altijd veel te beleven. Zo maakt de jeugdtheaterschool zelf theatervoorstelling met getalenteerde leerlingen. Samen met je groep bezoek je onder begeleiding theatervoorstellingen van de jeugdtheaterschool en in de schouwburg. Daarnaast zijn er uitwisselingen met andere jeugdtheaterscholen in Nederland. Het seizoen sluit je in juni feestelijk af met Festival Hoogspanning, dan presenteren alle leerlingen wat ze het afgelopen seizoen hebben geleerd.

Kijk voor meer informatie over de jeugdtheaterschool op www.jtsd.nl. Voor vragen is de jeugdtheaterschool te bereiken via jtsd@tobe.nl en 078-6133144.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?