share

Lokale oorlogsverhalen gezocht

Voor een nieuwe theaterproductie van ToBe zijn we op zoek naar ouderen (of (klein)kinderen) die willen vertellen over hun leven in Dordrecht en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 7 maart is er om 14.00 uur een vertelbijeenkomst in het Energiehuis waarvoor we iedereen die een verhaal met ons wil delen van harte uitnodigen.

Tijdens de bijeenkomst gaan de ouderen in gesprek met de spelers en de regisseur, Themba Schmitz, van de voorstelling. De verhalen uit de oorlog worden de basis voor een locatievoorstelling die speelt op 4 en 5 mei. ToBe vertegenwoordigt hiermee Dordrecht tijdens het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn er op Herdenkings- en Bevrijdingsdag theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de oorlog. De voorstelling wordt gespeeld door jongeren op een bijzondere locatie in Dordrecht.

Aanmelden
Op zaterdag 7 maart organiseert ToBe een vertellersbijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur, waar u uw verhaal kunt delen met de spelers en de regisseur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Roxanne van der Slot via projectbureau@sce.nu of 078-6133144. Mocht u op 7 maart niet kunnen, dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. We nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Spelers gezocht
Jongeren die in de voorstelling willen spelen kunnen zich nog aanmelden bij ToBe. Theaterervaring is niet nodig. De startbijeenkomst is op zaterdag 22 februari, maar daarna aanmelden is nog mogelijk. INFO & AANMELDEN

ToBe Tipt