Geslaagd voor het Muziekexamen - ToBe
share

Geslaagd voor het Muziekexamen

De maanden juni en juli staan bij de afdeling Muziek in het teken van de examens. Dit jaar waren de examens op 26 juni en 2 juli in het Energiehuis in Dordrecht. In totaal hebben 23 muzikanten, uit heel de regio, dit jaar de muziek examenroute gevolgd.

Van november tot februari volgen examenkandidaten theorielessen en doen theorie examen. Daarna spelen de kandidaten, op hun eigen instrument, voor een commissie van muziekdocenten. De kandidaten die C en D examens afleggen, treden daarnaast op voor publiek. Tijdens het muziekexamen concert spelen de kandidaten solo, in een ensemble en met begeleiding.
Ook muzikanten die geen les volgen bij ToBe cultuurcentrum kunnen deelnemen aan de examenroute.

Geslaagd!
Emma van Oort slaagde voor het hoogst haalbare diploma, het D-diploma.

Elisa Hout (fluit), Lois Hout (hobo), Hannah Hout (hoorn) en Leanne Abspoel (hobo) slaagde voor hun C-diploma en Imke Rietdijk (klarinet) slaagde met lof!
De hoorn examenkandidaten speelden tijdens hun examen ook mee met het ensemble Hoornkracht.

Isabella (fluit), Geraldine (viool), Sahiyena (viool), Elke (hoorn), Thirza (hoorn) en Floor (hoorn) behaalden het B-diploma.

Josephine (klarinet), Kim (fluit), Lieke (viool), Mats (piano), Quinten (piano), Yfke (trompet). Lucas (hoorn), Daniel (hoorn) en Suzan (hoorn) gingen naar huis met hun eerste muziekdiploma, het A-diploma.

 Iedereen van harte gefeliciteerd!

De foto’s zijn gemaakt door Danny van der Weck op vrijdag 2 juli 2021 tijdens het examenconcert.

 

ToBe Tipt