share

Expositie ToBe Schilderwerkplaats 12 mei t/m 25 juni

Dertien cursisten van ToBe Kunst & Design tonen schilderijen en tekeningen van 12 mei tot en met 25 juni in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt in Dordrecht.

Opening expositie
De opening is op donderdag 12 mei om 19.00 uur in de Blauwe Kamer. Docent Helen Hietbrink doet het openingswoord en daarna kunnen de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje de expositie bewonderen.

De Schilderwerkplaats bestaat uit cursisten van ToBe cultuurcentrum die onder leiding van Helen Hietbrink op maandagavond les hebben in het Energiehuis en nu hun eindresultaat tonen in de expositie. De exposanten zijn: Annette Bezemer Barel, Aedske Bonnema, Detlev Bosboom, Bea Heeren, Conny Hoogendoorn Bernhart, Herma Hoogendoorn Tanghe, Rein Kusters, Monique Lastdrager, Gerrie Onderdijk, Carmen Rodriguez, Ben Roodnat, Monica van Putten Keijser en Jan Monster. Tijdens deze  tentoonstelling  worden op de wanden tekeningen en schilderijen getoond  met  verschillende thema’s:

  • Natuur en vegetatie: te zien in een serie zwart witte tekeningen en schilderingen
  • Ruimte en ruimte suggesties: te zien in de serie planken en schuren
  • Materie en mixed media: geschilderd met het paletmes en met toevoeging van verschillende materialen
  • Portretten geschilderd met het paletmes
  • Daarnaast zijn er een aantal ruimtelijke objecten gemaakt: houten koppen gemaakt van houten latjes die erna beschilderd zijn. Deze zijn deels te zien in de vitrine maar ook in de ruimte zelf.

Werkwijze Schilderwerkplaats
Het werk en de visie van toonaangevende kunstenaars en de kenmerken van belangrijke kunststromingen van de 20e en 21e eeuw zijn het vertrekpunt om op zoek te gaan naar een eigen stijl.  Er is gewerkt aan verschillende thema’s aangedragen door docent én cursist. Vaak begint het met een introductie waarbij een kunstenaar centraal wordt gesteld en zijn/haar fascinaties, thema’s, technieken en beeldtaal uit worden uitgediept. Vervolgens werkt ieder zelfstandig aan opdrachten, dit varieert van groot tot klein en van 2 tot 3 dimensionaal. Daarnaast is er ook gewerkt aan eigen onderwerpen en thema’s. Iedereen werkt naar eigen voorkeur met acryl en/of olieverf, pen en inkt/grafietstift.

Openingstijden
De expositie loopt van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 25 juni en is op maandag tot en met zaterdag te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek Dordrecht aan de Groenmarkt in Dordrecht. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?