share

Expositie 50 jaar muziekonderwijs in de Oudheidkamer Ridderkerk

Van woensdag 12 augustus t/m zaterdag 19 september exposeert ToBe in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 in Ridderkerk. De expositie bestaat uit foto’s, memorabilia, beeld en geluid van 50 jaar muziekonderwijs in Ridderkerk. Duizenden leerlingen hebben sinds 1965 muziekles gehad. De opening is op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur.

Expositie
Van alle leerlingen en docenten op de verschillende leslocaties zijn foto’s door de jaren heen verzameld. Je bent van harte welkom om te komen kijken of jij, je ouders of grootouders deel uit maken van de geschiedenis van het muziekonderwijs in Ridderkerk. Ook worden er foto’s tentoongesteld van het jubileumfestival van 12 en 13 juni 2015 en kunnen oud-leerlingen zich opgeven voor de reünie op 19 september 2015.

Opening
De opening van de expositie is op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur in de Oudheidkamer, natuurlijk met muziek. Het gratis openingsconcert wordt gegeven door de huidige en oud-docenten van de Ridderkerkse Muziekschool, nu ToBe cultuurcentrum.

Op het programma staan (oud) docenten van ToBe: Nico Lammersen (viooldocent), Peet Bakker (pianist en gepensioneerd pianodocent) en Yolanda Davids (harpdocent en hoofd Muziek). Reserveren voor het concert is niet mogelijk, dus kom op tijd. De Oudheidkamer heeft een beperkt aantal zitplaatsen. Na afloop is er een hapje en drankje en kan je samen met de musici/docenten de tentoonstelling bezoeken.

Verschillende leslocaties
Er werd vroeger lesgegeven in de basisscholen en op de verschillende locaties van de muziekschool. Dit begon in 1965 op maandag in de lagere school ‘De Donck’, op dinsdag in de lagere school ‘De Blaak’ en op vrijdag in de lagere school ‘De Riederwaard’. Ook werd er lesgegeven boven de Hema. In 1972 betrok de muziekschool het pand aan de Lagendijk, in 1984 twee schoolgebouwtjes aan de Sleedoornlaan en sinds 2004 zijn alle activiteiten in Het Plein.

Sta jij op de foto’s van de expositie?
Grote groepen leerlingen traden regelmatig op in De Fakkel. Bezoek de expositie en kijk of jij op foto’s van het Ridderkerks muziekschoolverleden terug te vinden bent. Was jij hierbij? Wil je een foto bestellen van de expositie of heb je een vraag over de reünie? Klik HIER om het ons te laten weten!

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?