share

Etalage expositie in het teken van Van Gogh

Door de ramen van het Energiehuis is in de meivakantie een bijzondere expositie te zien. In het schildersatelier op de begane grond wordt het werk van cursisten van 23 april t/m 7 mei aan de kant van de Noordendijk tentoongesteld voor voorbijgangers.

Van Gogh
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890) van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.
Om deze geschiedenis te vieren, zijn op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent van Gogh in Dordrecht een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst&Design.

Expositie
Met workshops als ‘Starry Night’, De boom in bloei’ en ‘Stillleven à la Van Gogh’ hebben kinderen én volwassenen zich onder leiding van docenten Diana van Hal en Helen Hietbrink laten inspireren door de beroemde kunstenaar. Het resultaat in de etalage-expositie is twee weken lang te bewonderen.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?