EnergyFestival was een feest! - ToBe
share

EnergyFestival was een feest!

Donderdag 27 oktober was het feest in het Energiehuis in Dordrecht. Meer dan 300 kinderen volgden verschillende workshops op het gebied van muziek, dans, kunst & design en theater tijdens het EnergyFestival.

ToBe cultuurcentrum organiseerde, in opdracht van de Gemeente Dordrecht, dit culturele festival voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het was de 2e editie van het EnergyFestival. De 1e editie is niet te vergelijken met deze editie: toen waren er optredens op een boot naast de bioscoop, in de Corona-tijd. Alle bezoekers moesten toen stil blijven zitten op een tribune. Vandaag hoefde dat niet, alle kinderen gingen het hele pand door voor leuke workshops!

Wethouder Rik van der Linden opende het festival, hij telde samen met de kinderen af en met een druk op de rode knop startte hij de film.

Het Energyfestival werd ook druk bezocht door de kinderen van Kinderopvang SDK en Gro-Up. Er deden zeven BSO-groepen mee in de ochtend en zeven in de middag. Er was keuze uit 10 verschillende workshops.
Na afloop van het ochtendprogramma was er nog een verrassing voor de kinderen; een optreden van Brassband Young Iconic op het Energieplein. Er was nog energie over voor een dansje!

ToBe Tipt