share

Doe mee met het Ridderkerks Jeugdorkest!

Lijkt het jou leuk om met andere muzikanten samen te spelen in een orkest? Het Ridderkerks Jeugdorkest (RJO) is op zoek naar enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 6-20 jaar!
Het orkest, onder leiding van dirigent Ivo Kouwenhoven, repeteert iedere woensdag in Het Plein. Woensdag 28 oktober kun je meedoen met een gratis proefles.

Samen muziek maken is leuk!
Het RJO speelt vooral klassieke muziek, popmuziek en liedjes uit films en musicals. Er is plaats voor ieder instrument, voor beginners (ongeveer 1 jaar muziekles) en de meer gevorderde muzikant. In het orkest maak je kennis met elkaars instrument en leer je naar elkaar luisteren. Ook treed je een paar keer per jaar op. Samenspelen is een combinatie van gevoel en techniek en door samen te spelen ga je uiteindelijk ook beter spelen. De repetities zijn op woensdag van 16.30-18.00 uur . Een keer komen kijken of meedoen tijdens de repetitie is ook mogelijk, meld je dan aan voor een proefles via de website.
Voor 36 lessen betaal je € 152,-. Betaling in maandelijkse termijnen is mogelijk.

Meer info & inschrijven

Dirigent Ivo Kouwenhoven
Na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium heeft Ivo zich gespecialiseerd in het componeren voor en het dirigeren van jeugdorkesten. Met composities, die wereldwijd gespeeld worden, heeft Ivo heel wat jeugdige muzikanten enthousiast weten te maken voor blaasmuziek. Hij is vaste componist voor Tierolff Muziekcentrale en daarnaast heeft hij in 2018 Bas & Viola productions opgezet. Bas & Viola zijn twee stripfiguurtjes vernoemd naar de bas- en de vioolsleutel die kinderen via een stripverhaal van alles leren over muziek. Naast gastdirigent voor jeugdplay-ins heeft Ivo een boek geschreven: ‘Verder kijken dan de muzieknoot lang is’.

ToBe Tipt