share

De Inloop vanaf september weer van start

De Inloop Kunst & Cultuur gaat weer van start vanaf dindag 1 september. De Inloop is een gratis activiteitenochtend voor ouderen uit de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. Deze ochtend vindt iedere dinsdag plaats in ruimte 007 in het Energiehuis van 09.30 – 11.30 uur. Iedere maand staat in het teken van een nieuwe Kunst & Cultuur workshop.

Op dinsdagochtend staat de vaste gastvrouw vanaf 9.30 uur klaar om iedereen te ontvangen met koffie, thee en koek. Om 10.00 uur start de workshop en daarna is er van 11.00 tot 11.30 uur nog gelegenheid om na te praten. De Inloop Kunst & Cultuur biedt ruimte om elkaar te ontmoeten en samen leuke activiteiten te doen, maar is ook een punt waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen.

September & November: Beweeg mee met Regina Magnus
De maanden september en november staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtenden beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

Oktober: Teken mee met Joeri van den Anker
In oktober maak je onder begeleiding van illustrator Joeri van den Anker leuke, creatieve tekeningen. Je kunt met verschillende materialen werken aan kleine opdrachtjes. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot. Er wordt gewerkt met potloden, markers en aquarelverf.

December: Schilder mee met Helen Hietbrink
In december ga je aan de slag onder begeleiding van beeldend kunstenaar Helen Hietbrink. Neem een foto mee van jouw favoriete dier(en). Op een ondergrond schilder je je dier naar keuze. We laten het opdoemen uit een kleursfeer. Je gaat experimenteren met verschillende ondergronden en kleuren verf. Er wordt gewerkt met sponzen, rolletjes, lappen, papier en penselen. De techniek is impressionistisch. De laatste Inloop in 2020 is op dinsdag 15 december.

Programma iedere dinsdag in ruimte 007

  • 09.30 – 10.00 uur: inloop met koffie, thee en koek
  • 10.00 – 11.00 uur: Kunst & Cultuur workshop
  • 11.00 – 11.30 uur: napraten met koffie, thee en koek

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

ToBe Tipt