share

De Inloop Kunst & Cultuur weer van start in september

Vanaf dinsdag 3 september ben je weer iedere dinsdag van 9.30 – 11.30 uur in lesruimte 007 van harte welkom bij De Inloop Kunst & Cultuur in het Energiehuis. Dit is een gratis laagdrempelige inloop voor ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers.

Je bent van harte welkom
Vanaf dinsdag 3 september starten we weer met de wekelijkse Inloop Kunst & Cultuur. Het programma loopt tot en met 24 december. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit. Aanmelden vooraf is niet nodig. De gastvrouw staat klaar. Zij regelt als je dat fijn vindt een deskundige voor advies, begeleiding en ondersteuning. Alles onder genot van een lekker kopje koffie/thee.

De Inloop Kunst & Cultuur
Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar te steunen en een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit.

Programma
Iedere dinsdag 09.30-11.30 uur

  • 09.30 – 10.00 uur: inloop met koffie, thee en koek
  • 10.00 – 11.00 uur: kunst & cultuur activiteit
  • 11.00 – 11.30 uur: napraten met koffie, thee en koek

SEPTEMBER en NOVEMBER
Beweeg mee met Regina Magnus

De maanden september en november staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtend beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.
> Klik HIER voor het facebook event.

OKTOBER
Teken mee met Joeri van den Anker
In oktober maak je onder begeleiding van illustrator Joeri van den Anker leuke, creatieve tekeningen. Je kunt met verschillende materialen werken aan kleine opdrachtjes. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot. Er wordt gewerkt met potloden, markers en aquarelverf.
> Klik HIER voor het facebook event.

DECEMBER
Schilder mee met Helen Hietbrink
Vincent van Gogh wandelde ’s nachts vaak door de binnenstad van Dordrecht en beschreef uitvoerig wat hij zag in zijn brieven naar zijn broer Theo. Met elkaar bekijken we foto’s van Dordrecht en schilderijen van de sterrennachten zoals Van Gogh ze zag. We gebruiken fantasie om onze stad bij nacht te schilderen met verf en schilderdoeken. Natuurlijk kun je ook zelf foto’s meenemen van jouw speciale plekjes in Dordrecht.
> Klik HIER voor het facebook event

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten.

Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden. 

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?