share

De Inloop Kunst & Cultuur feestelijk geopend!

De Inloop Kunst & Cultuur werd op dinsdag 5 maart officieel geopend door Peter Heijkoop (wethouder Zorg en Welzijn) en Rinette Reynvaan (wethouder Cultuur a.i.) met zang van Annemarie Rijkee en begeleiding door pianist Ferry de Jong. De Inloop Kunst & Cultuur is een gratis laagdrempelige inloop voor ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers.
Vanaf dinsdag 12 maart ben je iedere dinsdag van 9.30 – 11.30 uur van harte welkom bij De Inloop Kunst & Cultuur in het Energiehuis. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit.

De gastvrouw staat klaar en regelt indien nodig een deskundige voor advies en ondersteuning. Alles onder het genot van een lekker kopje koffie/thee. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis. Samen leuke dingen doen en elkaar steunen. Het moet een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent. Aanmelden van te voren is dus niet nodig. Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid.

Kijk HIER voor nieuwsitem en filmpje van RTV Dordrecht gemaakt tijdens de opening.

Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit.

Mei: Teken mee met Joeri van den Anker
In mei maak je onder begeleiding van illustrator Joeri van den Anker leuke, creatieve tekeningen. Je kunt met verschillende materialen werken aan kleine opdrachtjes. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot. Er wordt gewerkt met potloden, markers en aquarelverf.

Juni en juli: Beweeg mee met Regina Magnus
De maanden juni en juli staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtend beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht, stichting E-wheels en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?