share

De Inloop in november: Beweeg mee met Regina Magnus

Vanaf dinsdag 5 november is het thema van de wekelijkse Inloop Kunst & Cultuur Beweeg Mee met Regina Magnus. Dit is een gratis laagdrempelige inloop voor ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. Je bent iedere dinsdag van 9.30–11.30 uur van harte welkom bij ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht.

November staat in het teken van bewegen op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en gemakkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

De Inloop Kunst & Cultuur
Iedere dinsdag staat de koffie en thee vanaf 9.30 uur klaar in lesruimte 007. Om 10.00 uur start de activiteit en we sluiten af om 11.00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. De gastvrouw staat klaar. Zij regelt als je dat fijn vindt een deskundige voor advies, begeleiding en ondersteuning. Alles onder genot van een lekker kopje koffie/thee en koek. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit. November staat in het teken van bewegen en in december gaan we schilderen. Het programma loopt tot en met 24 december.

Elkaar ontmoeten in het Energiehuis
Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar te steunen en een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent.

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?