share

Concerten door cursisten tijdens Muziekspanning

Op zaterdag 13 mei is er Muziekspanning met heel veel swingende concerten, verdeeld over drie blokken. Cursisten muziek, zowel beginners als gevorderden, presenteren zich voor publiek. Voor het programma zijn de verschillende docenten leuke samenwerkingen aangegaan.

Zo speelt ’s ochtends het Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE) Janaçek’s Sluwe Vosje, met theaterdocente Marlieke Fris als verteller en regisseur. Aansluitend spelen verschillende InstrumentKlassen met het DJE mee, net als het Heartbeat kinderkoor.
In de middag spelen beginners op gitaar en keyboard met een popschoolband en sluiten de kinderen van de KEI-cursus (Kies Een Instrument) aan bij de harpisten. Het koperblazers project is door de drie koperdocenten georganiseerd. Dan is er ook nog piano zes handig en het dubbelriet ensemble met hobo’s en fagotten.

Tijdens Muziekspanning hoor je allerlei instrumenten door elkaar en met elkaar. Muziekspanning is een ook een leuke manier om kennis te maken met de docenten van ToBe en het cursusaanbod.

Kinderen van 0 t/m 2 jaar zijn gratis (wel kaartje kopen)
T/m 20 jaar kost een kaartje  € 3,00
Vanaf 21 jaar betaal je € 5,00 voor 1 Blok, wil je twee blokken bezoeken dan kun je een Packagedeal kopen en betaal je € 7,50 voor twee blokken.

Kaarten en Informatie Blok 1 10.00 en 11.00 uur
Maximaal 3 kaartjes per deelnemend kind
10.00 Drechtsteden Jeugdensemble (DJE) en InstrumentKlassen/beginners
11.00 DJE en Instrument-en ZangKlassen/beginners en het Kinderkoor Heartbeat
In de twee voorstellingen van het eerste blok speelt het Drechtsteden Jeugd Ensemble “Het Sluwe Vosje”. Theaterdocent Marlieke Fris vertelt het verhaal en heeft met het DJE de korte voorstelling gemaakt.

Kaarten en Informatie Blok 2 13.00 uur
Popschoolbands Emerald en Beatboys spelen met groepen leerlingen trombone, gitaar en keyboard, optredens van het Klarinet ensemble en trio en samenspel gitaar en klarinet.

Kaarten en Informatie Blok 3 15.00 uur
Kleuters en KinderKEI (Kies een Instrument) presentatie, Harp-samenspel met KinderKEI,  een stukje uit de Harpvoorstelling ‘Dromen’, Blazersproject koper, Blazersproject dubbelriet en samenspel met piano-, hobo- en gitaarleerlingen.
We sluiten de dag af met de Banana Blues Band.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?