share

Bloedmooie voorstelling ‘Medea’ door talenten Jeugdtheaterschool

De talentgroep JTS Productie speelde op zaterdag 24 juni voor de laatste keer de voorstelling Medea. De jongeren (14-17 jaar) van ToBe Jeugdtheaterschool repeteerden sinds oktober wekelijks in het Energiehuis. Onder professionele begeleiding van het artistiek team van de Jeugdtheaterschool gaven zij hun eigen draai aan de het oude Griekse verhaal.

Medea is een tragedie geschreven door de Griekse dichter Euripides bijna 2500 jaar geleden. Medea vermoordt haar kinderen om haar man te straffen. Een daad waar je je moeilijk iets bij kunt voorstellen. Het verhaal wordt tot op de dag van vandaag op vele manieren vertolkt in theatervoorstellingen.

Talentgroep
De veertien jonge spelers namen dit seizoen deel aan de talentgroep JTS Productie van de Jeugdtheaterschool. Sinds oktober repeteerden zij voor de voorstelling onder regie van Pé Bies. Daarnaast is er een professioneel artistiek team betrokken bij de voorstelling waaronder componist Kiki Luitwieler en choreografe Marijke de Vos. Cellist Suzanne van Rosmolen speelde live muziek tijdens de voorstelling.

Bekijk op de Facebookpagina van ToBe Jeugdtheaterschool het fotoalbum met alle scènefoto’s die fotograaf Peter Verheijen maakte van de voorstelling.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?