share

Basement Battle VII: 60 dansers en 2 prijswinnaars

Zaterdag 11 februari gingen breakdancers en hiphoppers de strijd op de dansvloer aan om € 100,- cash in de Talent Stage, Energiehuis. De samenwerkende afdelingen ToBe Dans en Popcentrale trokken met deze zevende editie dansers uit Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje!

Bboys en hiphoppers tussen de 8 en 31 jaar kwamen de kelder binnen terwijl DJ Devris Don Dev deze vulde met muziek. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Host van de middag was Miquel Kapel. Er was een breakdance én hiphop battle.

Jury
Tijdens de zogeheten préselection kregen alle dansers 45 seconden de tijd om te laten zien wat ze konden. Hierna koos de jury na intensief overleg de Top 16. Hierna kwamen de one versus one battles met één of meerdere ‘runs’. Binnen no-time bracht de driekoppige jury aan de hand van uitgestoken armen hun oordeel uit. Snel, hard en eerlijk. Eén winnaar en één verliezer. Maar niets is minder waar. Winst op links, betekende respect op rechts en vice versa. Dank aan de breakdance jury: Christian van Dijk, Wilson Willy en Björn Tsie Ching Jong en aan de hiphop jury: Steven Sou,Jurvinio en Wesley Guido Rommy.

Winnaars
Onder luid gejuich van de dansers werd iedere ronde intenser met betere moves en langere runs. Na de judgedemo’s was het tijd voor de allerlaatste battle. De finale. Met elk drie runs wisten breakdancer D.Chan en hiphopper Sidney zich het langst staande te houden en zijn daarmee uitgeroepen tot winnaars.

Het was een dag die in het teken stond van respect en een gedeelde passie, we kijken erg uit naar de volgende keer!

Basement Battle VIII
De volgende editie van de Basement Battles vindt plaats in juni 2017. Ben jij breakdancer of hiphopper en doe je graag mee? Aanmelden voor Basement Battle VIII kan via dans@tobe.nl onder vermelding van je naam, artiestennaam, geboortedatum, telefoonnummer en dansstijl.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?