Annette en Davy winnen ToBe Solisten Concours - ToBe
share

Annette en Davy winnen ToBe Solisten Concours

Violiste Annette Fontijn en harpist Davy van der Hoeven zijn zaterdag 4 februari de grote winnaars geworden van het ToBe Solisten Concours in het Energiehuis, Dordrecht. Voor de 17 deelnemers was het een spannende dag, sommigen stonden zelfs voor de eerste keer op een echt podium! De jongste deelnemer was 8 jaar.

Het publiek genoot van de deelnemers die een grote variatie in muziekstijlen en –stukken speelden. De vakkundige jury beoordeelde de werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten David Prins (onder andere artistiek directeur van Muziektheater Hollands Diep) en Casper van Nugteren (dirigent Drechtsteden Jeugdorkest, docent fagot en saxofoon).

Prijzen
Er waren geldprijzen te winnen in drie categorieën: t/m 12 jaar, van 13 t/m 17 jaar en van 18 t/m 24 jaar. Marenthe van Leeuwen, op saxofoon, won dit jaar de Codarts prijs; een les van een Codarts vakdocent. Muziektheater Hollands Diep heeft alle deelnemers van 13 t/m 24 jaar uitgenodigd voor een Masterclass Podium Presentatie.

Prijswinnaars
In de categorie t/m 12 jaar:
1e prijs – Annette Fontijn uit Klaaswaal op viool
2e prijs – Wendy Peng uit Rotterdam
3e prijs – Lingyi Chen uit Capelle a/d IJssel op piano

In de categorie 13 t/m 17 jaar
1e prijs – Davy van de Hoeven uit H.I. Ambacht op harp
2e prijs – Mats Koekoek uit Dordrecht op piano
3e prijs – Salomé Sliedrecht uit Dordrecht op viool

In de categorie 18 t/m 24 jaar
1e prijs – niet uitgereikt
2e prijs – Anna Dirker uit Rotterdam op piano
3e prijs – niet uitgereikt

Wel het publiek en de jury laten genieten van een prachtig optreden maar geen prijs gewonnen: Yanhao Zhao (piano en viool), Levi Chen (piano), Marichka Kornoukh (viool), Chriselle Cheng (piano), Luca van Herk (viool), Raff de Meij (viool), Finn de Meij (saxofoon), Ellis van der Zijden (viool) en Min Zhan (piano).

Foto’s – Danny van der Weck
Binnenkort volgen er meer foto’s op facebook

 

ToBe Tipt