share

85 deelnemers op de Kinderdag!

Tijdens de Kinderdag op woensdag 12 september, tijdens de onderwijsstaking, hebben maar liefst 85 kinderen meegedaan aan workshops dans, kunst & design en muziek. Vanaf 8.30 uur waren de kinderen welkom in het Energiehuis. Dit was voor veel ouders een fijne oplossing en voor de kinderen een groot feest!

Iedere schoolvakantie is er een Kinderdag bij ToBe. Omdat veel kinderen niet naar school konden op de dag van de staking was er in de ochtend van 12 september een extra Kinderdag. Voor maar € 7,50 konden kinderen van 6 t/m 12 jaar de hele ochtend deelnemen aan een gezellig programma.

RTV Dordrecht bracht een bezoek aan de Kinderdag, bekijk HIER het tv-item.

Film en workshops
Vanaf 8.30 tot 9.00 uur konden ouders hun kinderen naar het Energiehuis brengen. Om 9.00 uur namen alle kinderen plaats in theaterzaal Ketel 2 die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot bioscoopzaal. Na een korte warming up met body-percussie door muziekdocent Judith van der Gaag, keken de kinderen gezamenlijk naar de film Baas in eigen bos. Na de film hadden de kinderen een halfuurtje pauze en werden ze vervolgens op basis van leeftijd verdeeld over drie verschillende workshops: dans met docent Grace van Gilst, knuffelschaapjes pimpen met docent Yarah Winkelaar en djembé met docent Judith van der Gaag. Na een uur muziek maken, dansen en creatief bezig zijn wisselden de kinderen van workshop en om 13.00 uur werden alle kinderen weer opgehaald door hun ouders. De kinderen gingen allemaal enthousiast naar huis en de meesten namene ook hun zelf versierde knuffelschaapje mee.

Data Kinderdagen tijden de schoolvakanties
Herfstvakantie: donderdag 25 oktober
Kerstvakantie: donderdag 3 januari
Voorjaarsvakantie: donderdag 28 februari
Meivakantie: donderdag 2 mei

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?