share

25 leerlingen Dans bezoeken 15 december voorstelling bij Schouwburg Kunstmin

ToBe Dans kiest ieder seizoen de leukste voorstellingen uit bij Schouwburg Kunstmin om de leerlingen Dans van 4-20 jaar mee naar toe te nemen. Het voorstellingsbezoek is onderdeel van de cursus en is meteen een gezellig groepsuitje onder begeleiding van docenten. Binnenkort is het zover voor de groepen Moderne dans 10-13 jaar (ma), Moderne dans 14-18 jaar (ma), Moderne dans selectie 10-13 jaar (di) en Jazzdance 10-13 jaar (vr). Op vrijdag 15 december gaan deze 25 leerlingen naar de voorstelling Tabula Rasa van Isabelle Beernaert onder begeleiding van docenten Grace van Gilst en Nathalie van Driel.

Wereld vergroten
ToBe vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren meer meekrijgen dan alleen de cursus die ze volgen. Daarom gaan de kinderen en jongeren, die een jaarcursus Dans volgen, met hun docent naar een dansvoorstelling. Zo ervaren en zien ze dat er nog meer is, wordt hun wereld vergroot en worden ze geïnspireerd. Dit is het 3e seizoen dat ToBe Dans de voorstellingsbezoeken organiseert in samenwerking met Schouwburg Kunstmin.

Storyline Tabula Rasa
Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan. Het verleden vergeten, de toekomst wacht… De staat van zuiver potentieel, alles is wederom mogelijk. Opgeruimd na een hevige storm, een louterende brand, een nieuwe start.

‘She had a gypsy soul and a warrior spirit. She made no apologies for her wild heart. She left normal and regular to explore the outskirts of magical and extraordinary.’ (Michele Rose Gilman)

In dansvoorstelling Tabula Rasa probeert choreograaf en theatermaker Isabelle Beernaert de gewoontes met veel geweld te kenteren, om schoon schip te maken, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven. Een samenspel van wederom verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice. From november 2017 in theaters.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?