share

1e Cello Masterclass door Pieter Wispelwey

Op zaterdag 3 oktober geeft cellist Pieter Wispelwey een openbare Masterclass ' Het eb en vloed van de stok' in het Energiehuis. De workshop is van 10.00 tot 13.00 uur en ook toegankelijk voor toeschouwers. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden.

De eerste openbare Cellomasterclass door Pieter Wispelwey staat in het teken van het streektechnisch besef. De streektechniek van Pieter  Wispelwey wordt geroemd in binnen en buitenland. In de masterclass besteedt Pieter aandacht aan de volgende punten: het gevoel van eb en vloed,  het in- en uitademen van de stok, streekwisselingen, de vaart in de opstreek, de houding en beweging van het lichaam, stokindeling en het  contact met de snaar.

Er is in de masterclass plaats voor 15 deelnemers op niveau C en hoger. Je neemt een muziekstuk op eigen niveau mee om het ‘stromen van de stok ‘ toe te passen. Tijdens deze  masterclass zweept Pieter je op! Aan het eind van deze masterclass is je stok je vriend waarmee je verder aan de slag kunt.

Tijdens het 14e Cellofestival in mei 2015 was Pieter Wispelwey ‘Artist in Residence’. Geïnspireerd door de ervaringen van het 14e Cellofestival heeft hij, samen met de docenten van het Cellofestival, het idee opgevat om een “Gilde van de Gulden Streek” op te richten. De Gilde van de Gulden streek heeft als doel het bevorderen van een voortgang in de studie van de amateurcellisten.

Tot aan de volgende editie van het Cellofestival (mei 2017) organiseert ToBe regelmatig een openbare Masterclass. In de masterclasses besteden we aandacht aan specifieke gebieden van het cellospel. We beginnen met de stok. Daarna komen andere onderwerpen aan de orde, zoals houding, linkerhandtechniek en intonatie. De masterclasses worden in principe gegeven door de cellist Pieter Wispelwey.

Ook als toeschouwer kun je deze masterclass meemaken.

Geef je HIER op voor deelname aan de Masterclass of als toeschouwer.

Kosten workshop: Deelnemer € 45,-; Toeschouwer € 15,-
(incl. koffie/thee)

Voor meer informatie:
cellofestival@tobe.nl
Kees Koene 088 888 5341

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?