share

1400 middelbare scholieren gaan 20 t/m 23 september op Cultuursafari in Dordt

De 1400 middelbare scholieren uit Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht gaan op Cultuursafari in Dordrecht. Op dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september maken ze kennis met The Big Seven. Dit zijn zeven culturele instellingen uit Dordrecht: De Bibliotheek AanZet, Cinema The Movies, Dordrechts Museum, DordtYart, Poppodium Bibelot, Schouwburg Kunstmin en ToBe cultuurcentrum.

De Cultuursafari is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) volgen. Dit zijn leerlingen van de internationale schakelklassen, de 3e klassen vmbo (basis, kader, theoretisch) en 4e en 5e klassen havo en vwo. Het doel van de Cultuursafari is om de leerlingen kennis te laten maken met zeven culturele instellingen in Dordrecht: Schouwburg Kunstmin, Poppodium Bibelot, De Bibliotheek Aanzet, DordtYart, Dordrechts Museum, Cinema The Movies en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen gaan kunst en cultuur ervaren door te kijken en actief mee te doen.

ToBe cultuurcentrum organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de zeven culturele instellingen. De instellingen werken met elkaar samen om een enerverend en uitnodigend programma samen te stellen. Het programma is als volgt:

 • De Bibliotheek AanZet  
  Weet jij al wat je na school wil doen? Volg je de regels of volg jij je hart? Laat je inspireren én praat mee tijdens de 4-daagse Marathon van Geluk.
  www.bibliotheekaanzet.nl
 • Dordrechts Museum    
  Take pART. Hoe presenteer je kunst in musea voor jongeren? Woord, beeld, geluid, muziek, spel en verhaal komen samen.
  www.dordrechtsmuseum.nl
 • DordtYart     
  Hoe is het om een kunstwerk te maken met materiaal waar je nog nooit mee hebt gewerkt? Ervaar kunst, wetenschap en techniek tijdens de tentoonstelling GlassFever met ruim 25 kunstwerken van glas.
  dordtyart.nl
 • Cinema The Movies Dordrecht
  Bekijk filmfragmenten en schrijf zelf een filmscenario in de bioscoop.
  www.themoviesdordrecht.nl
 • Schouwburg Kunstmin & Poppodium Bibelot 
  Ervaar een optreden in de Main Stage van het Energiehuis!
  www.kunstmin.nl en www.bibelot.net
 • ToBe cultuurcentrum  
  The Tok of the Town. Je gaat bouwen met hout en karton! Je maakt een ruimtelijk bouwwerk en laat een persoonlijke message achter. Beelden en woorden, woorden en beelden. Jouw bouwwerk is te zien tijdens STROOM FEST, onderdeel van Beeldenstroom Woordenstorm op 23 en 24 september in het Energiehuis.
  www.tobe.nl

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?