Indrukwekkende voorstelling Theater Na de Dam - ToBe
share

Indrukwekkende voorstelling Theater Na de Dam

We kijken terug op een prachtige voorstelling "Bevrijding zonder afscheid" door de straten van de Dordtse binnenstad. Op 4 mei om 21u was de première voor Theater Na de Dam 2023. Wij zijn mega trots op onze spelers en bedanken iedereen die heeft meegeholpen aan dit prachtige stuk!

Tijdens deze veertiende editie van Theater Na de Dam hebben bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich ingezet om 4 mei 2023 van betekenis te hebben voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu. En zo ook in Dordrecht is een stuk gemaakt voor Theater Na de Dam. De spelers vertelde het verhaal van Betsy en Hans. Zij groeiden samen op, maar door de oorlog scheiden hun wegen. Ze konden niet eens afscheid van elkaar nemen. Hoe vier je vrijheid als je zoveel dierbaren bent verloren?

Voorafgaand aan de repetities zijn de spelers en theatermaker met mensen uit de omgeving in gesprek gegaan, die verhalen hadden over de oorlog. Deze gesprekken waren ze inspiratiebron van de voorstelling.

Credits

Spel: Ravi Rekker, Roan van Ewijk, Maya Zappeij, Sarah Mooij, Sanne Pol, Merel Bakker, Ilay Stevense, Ilke Boer, Robin van Ewijk, Belle van Pelt, Joris Libert, Yara Naaijen, Isis Menheere, Ava Kloens en Lene Smit
Regie: Yara van Engelen
Tekst: Yara van Engelen
Choreografie: Charlotte Veenstra en Melanie Schoonenberg
Productie: ToBe Projectbureau

ToBe Tipt