share

100 leerlingen Insula College krijgen theaterles in het Energiehuis

Iedere donderdag en vrijdagmiddag komen ruim 100 leerlingen van het Insula College in Dordrecht naar het Energiehuis om theater les te volgen bij ToBe. Deze lessen worden het hele schooljaar gegeven. Dit is het resultaat van een samenwerking met het Insula college en de afdeling voortgezet onderwijs van ToBe.

De leerlingen van het Insula krijgen theater in de onderbouw en waar kan je dat beter volgen dan in het Energiehuis met de mooie studio’s, theater- en muziekzalen? De lessen worden gegeven door 6 professionele vakdocenten van de Jeugdtheaterschool van ToBe.

De brugklassen krijgen het eerste jaar uitsluitend theater. De leerlingen van de 2e klassen krijgen in het tweede jaar naast theater les ook een gastdocent op bezoek in een andere podiumkunst gerelateerde discipline zoals body percussie, hiphop, media, kostumering of decorbouw. Beide klassen werken toe naar een presentatie voor publiek in Ketel 2. Natuurlijk mag een voorstellingsbezoek niet ontbreken en is dit ook opgenomen in de leerlijn. Wat vinden de leerlingen er tot nog toe van? De leukste les van de week!

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?