share

10 dansers wagen de sprong en dansen

Op zaterdag 10 maart nemen tien dansers in verschillende leeftijden je mee in de modern based voorstelling Spring! Het resultaat van wat in 15 repetities is ontstaan door samenwerking tussen de choreograaf en de dansers. De voorstelling begint om 15.00 uur in Theaterzaal Ketel 2, Energiehuis. Een kaartje kost € 5,00.

Spring! is een danservaring voor het leven: improviseren, samenwerken, vertrouwen op jezelf en elkaar, ontdekken, experimenteren, creëren én presenteren in theaterzaal Ketel 2 in het Energiehuis.

Spring! is de eerste dansproductie van ToBe Dans en is in leven geroepen om dansliefhebbers de kans te geven om te ervaren hoe een dansproductie tot stand komt in samenwerking met een professionele choreograaf en theaterdocent.

Spring!

Ik maak me los
Ik maak me los van de grond
Door me met mijn voeten af te zetten.

Ik zet me af
Heel krachtig af
Tegen de zwaartekracht in

Dan zweef ik
Heel even
In de lucht

Ik draai
Ik tol
Ik voel me
Vrij

En dan…met een zucht

Sta ik met mijn beide voeten op de grond

Spring!

Kaartverkoop
Zaterdag 10 maart 2018
15.00 – 15.30 uur
Energiehuis, theaterzaal Ketel 2, Dordrecht
Een kaartje kost €5,00.
Klik HIER om een kaartje te kopen.

Leonie van Essen
De regie en choreografie is in handen van Leonie van Essen. Leonie is geboren en getogen in Dordrecht en is in 2008 afgestudeerd aan de Artez Dansacademie als danseres, dansmaker en docent. Zij volgde de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en vervolgde haar HBO dansopleiding aan de Artez Dansacademie. In New York volgde Leonie verschillende lessen om zich te verdiepen in moderne dans-en jazzstijlen o.a. bij Martha Graham, Alvin Ailey en Broadway Dancecentre.

Leonie is werkzaam als docent moderne dans en als choreograaf bij Hofplein Rotterdam en bij ToBe in Dordrecht als dansdocent en choreograaf. Bij ToBe geeft ze Kleuterdans, Kinderdans en Danslab Spring! Naast haar werk als docent werkt zij als dansmaker en danseres in verschillende freelance projecten. De ervaring die zij op de bühne opdoet deelt zij met haar leerlingen. 

“Mijn passie voor lesgeven en choreograferen is groot. Ik geniet van het werken met mensen van jong tot oud, van beginners tot gevorderden. Muziek is een grote inspiratiebron in mijn lessen en choreografieën. Ik probeer nauw aan te sluiten bij wat leeft onder de doelgroep, uitdaging te bieden en over grenzen te heen gaan.”

Credits
Regie/choreografie: Leonie van Essen Co-regie: Natalja Verhoef Dansers: Mirjam Sanberg, Marieke Vorst, Phebe Mouthaan, Sanne de Vries, Joan Kouwenhoven, Fiorella de Haaij, Ena Paocic, Sylvia Ortiz de Zárate, Hilke Zoontjes en Kim Kouwenhoven Licht: Sven Oudenaarden Fotografie: Evelyn Steenberghe

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?