Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Fotografie gevorderd

vanaf 21 jaar

Deze cursus is onderdeel van ToBe & Partners. De inschrijving voor de cursus verloopt daarom rechtstreeks via de docent en niet via ToBe. Klik op Inschrijven om een e-mail te sturen naar de docent.

niveau Gevorderd
start 14 mei 2019
duur 10 lessen
 
wanneer Dinsdag 19:30 - 21:30u (120 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (009)
prijs € 265,00
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Kunst & Design

Eddy Seesing

Ik studeerde in 1993 af aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg met fotografie en 16mm film. Daarna heb ik mijn eigen werk ontwikkeld en ben ik in binnen- en buitenland gaan exposeren om vervolgens in 2004 les te gaan geven. Voor ToBe ben ik al een tijd werkzaam in het onderwijs en sinds 2016 geef ik Fotografie voor Beginners.

In mijn eigen werk portretteer ik groepen in de samenleving zoals Topmanagers, Marokkanen in Gouda en Religieuze Voorgangers. Mijn werk is o.a. tentoongesteld in het Nederlands Foto Instituut, Fotogalerie Wien, MUHKA Antwerpen, Künstlerhaus Dortmund, English National Opera, Fotofestival Arles, Huis Marseille en Kunsthal Rotterdam.

Je kunt mijn werk bekijken op mijn website: www.eddyseesing.nl

Heb jij al enige ervaring met fotograferen maar wil je er nóg meer uithalen? Dan is de vervolgcursus digitale fotografie wat voor jou.

Tijdens deze cursus ontwikkel je je fotografische techniek en vormbeheersing. Je leert seriematig werken in plaats van het maken van één goede foto. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van sfeer / stemming in een foto; een moeilijk onderdeel binnen de fotografie maar wanneer het lukt, ervaar je des te meer voldoening.

Middels opdrachten en het kijken naar werk van diverse fotografen besteed docent Eddy Seesing speciale aandacht aan portret-, reportage- en architectuurfotografie. Het gebruik van licht staat centraal in deze cursus: hoe meet je licht in moeilijke omstandigheden, hoe licht je een portret uit met meerdere lichtbronnen en hoe kan je je flitser optimaal inzetten om betere beelden te krijgen, zijn vraagstukken die aan bod komen tijdens de cursus. Je hebt in deze cursus studioles maar ook op locatie; straatfotografie.
Praktische onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • fotograferen in de manuele stand
 • licht meten in moeilijke omstandigheden
 • beeld bewerken (helderheid/contrast, bijsnijden)
 • ontwikkelen van RAW bestanden
 • basisbegrippen flitsen, in tegenlicht situaties leren flitsen
 • lijnen en vlakverdeling
 • fotograferen in zwart-wit

De cursus bestaat uit 10 lessen van twee uur, 8 wekelijkse lessen op locatie Energiehuis Dordrecht. Twee lessen worden op zaterdag 13 januari 2018 gegeven, dan gaan we op straat fotograferen in Amsterdam en bezoeken we het fotografie museum Huis Marseille.
Praktische lessen met aandacht voor techniek èn beeld. Reserveer voor het maken van de thuisopdrachten minimaal 4 uur per week om met je camera op pad te gaan.
Inschrijven/proefles aanvragen
De aanvraag van een proefles of het verzoek tot inschrijven dient rechtstreeks te worden gemaild aan docent Eddy Seesing. Inschrijven via de cursistenadministratie van ToBe is bij Kunst & Design cursussen voor volwassenen niet mogelijk. Stuur een e-mail naar es@eddyseesing.nl met de volgende gegevens:

 • voor- en achternaam
 • adres
 • postcode en woonplaats
 • e-mailadres
 • telefoonnummer
 • geboortedatum

De docent neemt contact met je op over de betaling, plaatsing en overige informatie. Bij voldoende plaats is instromen altijd mogelijk.

Goed om te weten
In deze cursus werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera).
In de vervolgcursus moet iedere cursist in staat zijn om zelfstandig zijn / haar camera te kunnen bedienen.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?