Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Flamenco niveau 4

vanaf 21 jaar

Deze cursus is onderdeel van ToBe & Partners. De inschrijving voor de cursus verloopt daarom rechtstreeks via de docent en niet via ToBe. Klik op Inschrijven om een e-mail te sturen naar de docent.

prijs € 450,00
start 22 september 2018
duur 33 lessen
 
wanneer Zaterdag 10:00 - 11:15u (75 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (101)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Antje Herber

Antje Herber is een ervaren en gecertificeerde dans- en yogadocente, afkomstig uit Berlijn. Sinds jonge leeftijd is zij verbonden aan Spanje en de flamenco. Zij richt zich met name op het muzikale samenspel en de persoonlijke expressie in de flamencodans.

www.azules.nl

Flamenco is ooit ontstaan in de krottenwijken van Andalusië. Inmiddels heeft flamenco liefhebbers in de hele wereld. Van een folkloristische cultuuruiting is de flamenco uitgegroeid tot een universele kunstvorm die onderhevig is aan moderne invloeden. Flamenco is een communicatie tussen zang, gitaar en dans en wordt ritmisch ondersteund door palmas (klappen) of cajón (kist). Steeds meer mensen worden aangesproken door de expressieve dans en muziek, waarmee op intense wijze menselijke emoties worden uitgedragen.

In de cursus Flamencodans gevorderd werk je aan een choreografie, maar wordt er ook aandacht besteed aan het leren improviseren en de interactie met de muziek. Het cursusjaar is ingedeeld in twee blokken. In Blok I werken we aan losse stukken choreografie en aan techniek. Instromen is in Blok I nog mogelijk. Vanaf Blok II werken we toe naar de jaarafsluiting in juni.

Kijk voor meer informatie over flamenco (lessen) op www.flamencoagenda.nl.

Kleding
Een stevige schoen met hak en prettig zittende kleding waar je flink in kan zweten (want het is hard werken!).

In de lessen wordt (voor de vrouwen) aandacht besteed aan het gebruik van een flamencorok. Een “echte flamencorok” is lang (tot op de enkels) en tot de heupen strak en daarna heel wijd.
Mannen dansen met een kort jasje of gilet. Flamencoschoenen en rokken kun je o.a. kopen bij de Belgische webwinkel www.lasonanta.com.

Inschrijven
Het verzoek tot inschrijven dient rechtstreeks te worden gemaild aan docent Antje Herber. Inschrijven via de cursistenadministratie van ToBe is bij deze cursus niet mogelijk. Stuur een e-mail naar info@azules.nl met de volgende gegevens:

  • voor- en achternaam
  • adres
  • postcode en woonplaats
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum

De docent neemt contact met je op over de betaling, plaatsing en overige informatie. Bij voldoende plaats is instromen altijd mogelijk. Betalen in termijnen is mogelijk.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!