Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Kleuter Atelier

4 - 6 jaar

Hou je van mooie dingen maken en van gezelligheid? Bij het Kleuter Atelier ben je dan zeker op je plek.

prijs € 130,00
niveau Kennismakingsaanbod en Basis
start 16 februari 2019
duur 15 lessen
 
wanneer Zaterdag 10:30 - 11:30u (60 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (P09)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Kunst & Design

Yarah Winkelaar

In juni 2018 ben ik afgestuurd als Docent Beeldende Kunsten en Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Sindsdien werk ik vanuit Yarah’s Beeldplek zowel onder- als naschools. Ook heb ik een opleiding als Fotograaf afgerond in 2013 aan de Fotovakschool te Rotterdam.

Ik werk voornamelijk met kinderen tot 12 jaar omdat ik het stimuleren van verbeelding heel erg belangrijk vind. Daar kun je niet vroeg genoeg mee starten, aangezien kinderen vanaf 7 jaar hun fantasierijke wereld inruilen voor een veel meer concrete manier van denken. Verbeelding zorgt namelijk juist voor het vinden van creatieve oplossingen en maakt het makkelijker om keuzes te maken die bij je passen. Hoe mooi zou de wereld zijn als we allemaal dat kleine stukje verbeelding wat vaker aan zouden spreken? Door veel vragen te stellen, samen verhalen te bedenken, aan te sluiten bij de belevingswereld en ze uit te dagen om te experimenteren met onverwachte materialen probeer ik hen dat stukje te laten behouden. Ervaren, verbeelden en experiment staan bij mijn lessen centraal.

Naast Yarah’s Beeldplek werk ik ook bij het Servicebureau Onderwijs & Cultuur als coördinator Cultuureducatie binnen de Brede School Ridderkerk. Hier ben ik verantwoordelijk voor het culturele aanbod.

Ben je nieuwsgierig naar de resultaten van mijn lessen? Kijk dan op https://www.instagram.com/yarahsbeeldplek/

In deze kleuteratelier cursus speel je met kleuren en vormen op het platte vlak. Heel belangrijk is hoe je je handen beweegt: we laten onze handen dansen, aaien en klappen. Daardoor worden je tekeningen telkens weer anders!

Je maakt tekeningen, schilderijen en collages. Alles met mooie kleuren! Of… kan het ook met alleen zwart? Vaak werken we aan de hand van een verhaaltje of een liedje. Ken je die van die twee beren? Of die over het koekmannetje? Kom erbij in de kring, want samenwerken en daarover praten is heel leuk!

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!