Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Talentgroep Muziek

vanaf 10 jaar

Het is belangrijk de kans te krijgen om iets te doen wat je graag wil, waar je goed in bent, en waar je beter in wil worden. Er zijn meer jongeren zoals jij die ieder dag muziek willen maken.

prijs € 195,00
niveau Gevorderd/Talent
start 18 september 2017
duur 18 lessen
 
wanneer Maandag 19:00 - 20:45u (105 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (007)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Muziek

Casper van Nugteren

‘ Volg je muzieklessen bij mij dan kun je heel veel leren!’

Voordat ik afstudeerde bij Codarts als fagottist (met als aantekening kamermuziek) speelde ik al saxofoon in diverse bandjes en orkesten in de regio.
Nu geef ik fagot-, saxofoon- en theorieles bij ToBe. Lessen die ik ooit zelf volgde bij ToBe (toen Toonkunst Muziekschool). Verder ben ik dirigent van het Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE) en het Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO) en de coach van de ToBe Talentafdeling. Daarnaast arrangeer en componeer ik en ben artistiek leider bij diverse projecten en orkesten.

Ik ben te volgen op facebook www.facebook.com/caspervannugteren en op Twitter www.twitter.com/casfagot

“Talent moet gekoesterd worden. Talent is belangrijk.
Je talent zit al in je, het hoeft alleen maar aangeraakt te worden.”

Tobe biedt de mogelijkheid aan muziekleerlingen met aanleg en studiezin om gezamenlijk extra lessen te volgen in de Talentgroep Muziek.
De organisatie van de Talentgroep is in handen van Casper van Nugteren (fagot docent en dirigent DJO) Hij verzorgt de meeste lessen, maar ook andere docenten van ToBe zijn betrokken en geven les aan de Talentgroep.
De basis van de lessen is samenspel. Dit kan gaan om bestaande composities (kamermuziek), maar het gaat ook om samen muziek uitzoeken, arrangeren, ontwikkelen en instuderen. Bestaande ensembles kunnen ook deelnemen. Er zijn theorie -, compositie- en muziekgeschiedenislessen. Als deelnemer aan de Talentgroep krijg je ook kansen om vaker solo of met elkaar op te treden. Daarnaast organiseert Casper van Nugteren workshops door andere docenten en concertbezoek met z’n allen. Je vindt elkaar in de talentgroep!

De lessen vinden plaats in het Energiehuis te Dordrecht op maandagavond. Aan het einde van het jaar is er een concert van de Talentgroep.

Wie kan zich inschrijven?
Muziekleerlingen van ToBe én van buiten ToBe kunnen deelnemen. De eerste maandag van de cursus (maandag 2 oktober 2017) speelt iedereen voor elkaar en worden de lessen ingedeeld, op leeftijd, niveau en muzikale interesse.
Je bent van harte welkom als je:
•    Veel van muziek houdt: klassiek, licht klassiek, musical en/of jazz.
•    Zin hebt om veel muziek te maken, en heel regelmatig thuis oefent.
•    Als je meer dan 3 jaar les hebt gehad op je instrument en nog steeds les hebt.
Je wordt minstens 18 maandagen tussen 2 oktober en de zomervakantie 2018 ingedeeld voor 120 minuten. De lessen zijn in het Energiehuis te Dordrecht.
Je bezoekt met elkaar een concert, en je verzorgt met elkaar een concert op een mooie locatie.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!