Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Cellofestival Ensemble 2017

Speel mee tijdens Dordt in Cello

Speel je al een paar jaar cello en wil je optreden tijdens het cellofestival Dordt in Cello? Schrijf je dan in voor het Cellofestival Ensemble.

prijs € 53,00
niveau Minimaal 2 jaar les
start 4 april 2017
duur 6 lessen
 
wanneer Dinsdag 20:00 - 21:00u (60 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (007)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Muziek

Roosmary Cooiman

‘Ik was 6 toen ik begon met cellolessen en sindsdien speel ik bijna dagelijks.’

Op het conservatorium heb ik mijn docenten bevoegdheid en mijn master behaald. Naast het lesgeven ben ik 1ste cellist van het HSO (Holland Symfonie Orkest) en speel ik in verschillende ensembles en regelmatig cantates door heel Nederland.

De Cello komt uit het woord violoncello wat kleine bas betekent. Het behoort tot de groep strijkinstrumenten en heeft een warme, gevoelige klank. Naast de begeleidende functie kan de cello ook prachtig soleren. Er is veel muziek voor geschreven waaronder de  beroemde cello suites voor cello solo van J.S. Bach. Ook in kamermuziekbezetting is er veel mogelijk voor de cellist.

De cello is een prachtig instrument om op te spelen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 à 6 jaar.

Op dinsdagen geef ik les in het Energiehuis in Dordrecht en op woensdagen in Ridderkerk. Heb je zin om het eens te proberen meld je dan aan voor een proefles.

Het doel is met 10 tot 20 cellisten op zaterdag 27 mei, in de namiddag, op te treden tijdens het Cellofestival 'Dordt in Cello'. Vanaf april start het Cellofestival Ensemble met repeteren.

Wie kan zich inschrijven?
Het Cellofestival Ensemble is voor cellisten met ervaring (minimaal 2 jaar les). Bespreek met je docent of dit Cellofestival Ensemble geschikt voor je is. Een gemiddelde en gevorderde amateur-orkestcellist kan zeker meedoen. Na aanmelding ontvang je een deel van de bladmuziek, dan zie je of het niveau bij je past.

Docenten
De Dordtse cellodocenten, Roosmarij Cooiman en Godelinde Doolaard, organiseren en leiden samen de repetities.

Repetoire
Het repertoire is van Barok Suite naar Hongaarse dans tot een echte Tango van Piazzolla. Je speelt stukken in verschillende stijlen en uit verschillende periodes van de klassieke muziek. Samen met de docenten werk je aan verschillende stijlkenmerken, klankvorming, intonatie en vooral samenspel!

Repetitiedata
di.  4   apr. 20.00-21.00
di. 11  apr. 20.00-21.00
do. 20 apr. 20.00-21.00
di.  9   mei  20.00-21.00
di  16  mei  20.00-21.00
di. 23  mei  20.00-21.00

Meer informatie over Dordt in Cello
Het Dordts Cellofestival heeft een nieuwe naam; Dordt in Cello.
Kijk op www.dordtincello.nl voor meer informatie. Op dit moment is de website van Dordt in Cello nog niet gereed, achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt!ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!