Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Een barre Van Goghse bezigheid

Vanaf 21 jaar

De landschappen van Van Gogh kennen een duidelijke tweedeling: de donkere Nederlandse en de lichte Franse landschappen. In deze workshop ga je de natuur in om zelf te schilderen.

prijs € 30,00
niveau Alle niveaus
start 2 april 2017
duur 1 lessen
 
wanneer Zondag 13:30 - 16:30u (180 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (Energiehuis)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Kunst & Design

Helen Hietbrink

Ik heb eerst de lerarenopleiding tweedegraads tekenen en textiel gedaan en behaald in 1985. Daarna ben ik naar de Hogeschool in Utrecht gegaan, waar ik mij richtte op autonoom schilderen en grafiek en mijn diploma eerstegraads tekenen en kunstgeschiedenis kreeg in 1987.

De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik mijn eigen werk ontwikkeld. Ik heb geëxposeerd en in opdracht gewerkt. Ik richt me voornamelijk op het tekenen en schilderen, maar enkel de kunstenaarspraktijk is te ‘lonely’ voor mij. Ik ben een mensen-mens. Naast het werk in mijn atelier, heb ik 17 jaar parttime lesgegeven op het voortgezet onderwijs. Weer later toen het vak CKV ingevoerd werd in het voortgezet onderwijs, heb ik mijn beeldende achtergrond uitgebreid met theater, dans, media, literatuur en muziek in de opleiding kunstcoördinator.

Bij ToBe geef ik voornamelijk les aan volwassenen. De uitdaging ligt er voor mij in om hen buiten hun grenzen en de geijkte clichés te laten gaan. Ik wil ze juist het ‘eigene’ van hun talent laten ontdekken. Ik neem niet zozeer mijn eigen werk als leidraad, maar juist het werk van andere kunstenaars als vertrekpunt in mijn cursus. Daarnaast betrek ik mijn cursisten graag bij cross-over projecten waarbij we een groot gemeenschappelijk schilderij maken of een ruimtelijk decor voor een theaterproductie.

Om de stijl van Van Gogh te kunnen begrijpen, trekken we met busjes en campers de Hollandse Biesbosch in. Bij de start worden er enkele voorbeelden getoond van de landschappen van Van Gogh. Daarna schilderen we zelf ons uitzicht!

We verzamelen op de parkeerplaats van het Energiehuis, naast Kinepolis. Na afloop is er tijd voor een borrel met warme chocolademelk en erwtensoep.

Inschrijven
Het inschrijven voor een cursus Kunst & Design voor volwassenen verloopt rechtstreeks via de docent. Dit is een andere werkwijze dan bij overige cursussen van ToBe.
Stuur hiervoor een e-mail naar de docent Helen Hietbrink naar helenhietbrink@yahoo.com met de volgende gegevens:

  • voor en achternaam
  • adres
  • postcode en woonplaats
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum

Je ontvangt van de docent informatie over de betaling en overige informatie. 

 

De genoemde prijs is exclusief 21% BTW.

Je kunt je voor 24 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar de docent: helenhietbrink@yahoo.com.

Voor deze workshop moet je zelf de verf, het doek en een stoeltje meenemen. Voor veldezels wordt gezorgd.

De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. 

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!