Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Stilleven à la Van Gogh

Vanaf 21 jaar

Van Gogh heeft diverse stillevens geschilderd. In deze workshop werk je een eigen stilleven uit in een collage of schilderij.

prijs € 30,00
niveau Alle niveaus
start 11 maart 2017
duur 1 lessen
 
wanneer Zaterdag 14:00 - 17:00u (180 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (P09)
Inschrijven
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Kunst & Design

Helen Hietbrink

Ik heb eerst de lerarenopleiding tweedegraads tekenen en textiel gedaan en behaald in 1985. Daarna ben ik naar de Hogeschool in Utrecht gegaan, waar ik mij richtte op autonoom schilderen en grafiek en mijn diploma eerstegraads tekenen en kunstgeschiedenis kreeg in 1987.

De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik mijn eigen werk ontwikkeld. Ik heb geëxposeerd en in opdracht gewerkt. Ik richt me voornamelijk op het tekenen en schilderen, maar enkel de kunstenaarspraktijk is te ‘lonely’ voor mij. Ik ben een mensen-mens. Naast het werk in mijn atelier, heb ik 17 jaar parttime lesgegeven op het voortgezet onderwijs. Weer later toen het vak CKV ingevoerd werd in het voortgezet onderwijs, heb ik mijn beeldende achtergrond uitgebreid met theater, dans, media, literatuur en muziek in de opleiding kunstcoördinator.

Bij ToBe geef ik voornamelijk les aan volwassenen. De uitdaging ligt er voor mij in om hen buiten hun grenzen en de geijkte clichés te laten gaan. Ik wil ze juist het ‘eigene’ van hun talent laten ontdekken. Ik neem niet zozeer mijn eigen werk als leidraad, maar juist het werk van andere kunstenaars als vertrekpunt in mijn cursus. Daarnaast betrek ik mijn cursisten graag bij cross-over projecten waarbij we een groot gemeenschappelijk schilderij maken of een ruimtelijk decor voor een theaterproductie.

Vincent van Gogh schilderde zijn kamer, het bed en de tafel. In deze workshop werk je zelf een sober stilleven uit in de stijl van Van Gogh. 

Naar aanleiding van een stilleven kun je kiezen uit twee uitwerkingen: een collagevorm waar op platte wijze op karton en/of hout het stilleven getekend en beschilderd wordt of een vorm waarbij het stilleven ruimtelijk geschilderd wordt op doek met verf. Een klein decor in de stijl van Van Gogh!

Inschrijven
Het inschrijven voor een cursus Kunst & Design voor volwassenen verloopt rechtstreeks via de docent. Dit is een andere werkwijze dan bij overige cursussen van ToBe.
Stuur hiervoor een e-mail naar de docent Helen Hietbrink naar helenhietbrink@yahoo.com met de volgende gegevens:

  • voor en achternaam
  • adres
  • postcode en woonplaats
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum

Je ontvangt van de docent informatie over de betaling en overige informatie. 

 

De genoemde prijs is exclusief 21% BTW.

Je kunt je voor 3 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar de docent: helenhietbrink@yahoo.com.

Voor deze workshop moet je zelf de verf en het doek meenemen.  

De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. 

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!