Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Viool Privéles

Vanaf 4 jaar

Bij ToBe kun je leskrijgen op Viool en op Altviool in Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk voor 1-4 personen in de vorm privé-, duo-, trio- of kwartetles.

prijs
prijs berekenen
niveau Alle niveaus
start Gehele seizoen mogelijk
duur 36 lessen
 
wanneer Maandag
locatie Energiehuis, Dordrecht (Energiehuis)
Inschrijven Proefles aanvragen
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Viool docenten

Bij ToBe kun je privéles krijgen op Viool en Altviool. Je kunt je ook aanmelden voor een duo-, trio- of kwartetles.

Geef bij je inschrijving aan bij opmerkingen welke soort les je wilt volgen en geef de namen van de andere personen met wie je de lessen wilt volgen door (dit laatste is alleen van toepassing bij duo-, trio- of kwartetles).

Viool – vanaf 4 jaar
De viool is één van de basisinstrumenten van klassieke orkesten en ensembles. Je kunt er klassieke muziek mee spelen, maar ook volksmuziek van over de hele wereld. Bij ToBe bestaat er ook een aantal ensembles waar je als violist aan kunt deelnemen. Met vioolles kun je al op hele vroege leeftijd beginnen, maar je bent nooit te oud om het te leren. Jonge kinderen leren vioolspelen op een klein meegroei-instrument. Vanaf 12 jaar kun je op een hele viool spelen. Een muzikale vooropleiding is niet nodig om vioolles te volgen. Het lezen van noten leer je in de les. Je leert voornamelijk klassieke muziek spelen, maar ook pop- of jazzmuziek kan aan bod komen. Bij ToBe zijn er een aantal ensembles waar je als violist aan kunt deelnemen. Kinderen kunnen na de VioolKlas ook verder gaan met Orkest Plus Les.

Altviool – vanaf 8 jaar
De altviool is de grote broer van de viool. De snaren zijn lager gestemd dan die van de viool en de klank is warmer en voller. De meeste kinderen beginnen pas met het spelen van altviool als ze al viool kunnen spelen. Volwassenen kunnen wel meteen beginnen met altviool.

Aanschaf
Het is mogelijk om iedere maat viool te huren bij ToBe. Een hele viool (volwassen maat) mag je maximaal 1 jaar huren. Daarna moet je zelf een instrument aanschaffen. Over de aanschaf van een hele viool kan de docent adviseren. De vioolbouwers in Dordrecht hebben ook huurmogelijkheden met meegroei-violen. Prijzen voor een goede viool zijn vanaf € 1000,00, maar daar komt wel de strijkstok nog bij.

Klik hier voor informatie over de huurtarieven, lesdata en meer.

Lesvormen

Vorm  Duur  Aantal lessen 
Duo 30 minuten  36
Trio 40 minuten 36
Kwartet  50 minuten 36
VioolKlas 45 minuten 15
Privé 20 minuten 36
Privé 30 minuten 36
Privé 30 minuten per 2 weken    18
Privé 40 minuten per 2 weken 18
10-lessenkaart    30 minuten 10

Inschrijving
Bij je inschrijving geef je aan wat je niveau is, of je Viool of Altviool wilt spelen en in welke lesvorm. Als je een duo-, trio- of kwartet-les wilt volgen, geef je aan met welke andere personen je dit wil doen. Alle personen moeten zich apart aanmelden.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!