Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Gitaar Privéles

Vanaf 6 jaar

Bij ToBe kun je les krijgen op Akoestische, Bas- of Elektrische gitaar in Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk voor 1-4 personen in de vorm privé-, duo-, trio- of kwartetles.

prijs
prijs berekenen
niveau Alle niveaus
start Gehele seizoen mogelijk
duur 36 lessen
 
wanneer Maandag
locatie Energiehuis, Dordrecht (Energiehuis)
Inschrijven Proefles aanvragen
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Gitaardocenten

Bij ToBe kun je privéles krijgen op Akoestische gitaar, Basgitaar of Elektrische gitaar. Je kunt je ook aanmelden voor een duo-, trio- of kwartetles.

Geef bij je inschrijving aan bij opmerkingen op welke soort gitaar je les wilt volgen en geef de namen van de andere personen met wie je de lessen wilt volgen door (dit laatste is alleen van toepassing bij duo-, trio- of kwartetles).

Akoestische gitaar – vanaf 6 jaar
Op een akoestische gitaar kun je alle soorten muziek spelen. Aangezien deze gitaar al lang geleden in Spanje werd gebruikt, wordt het ook wel een Spaanse gitaar genoemd. De gitaar blijft onverminderd populair in pop-, jazz en klassieke muziek. Je kunt de gitaar gebruiken als begeleidingsinstrument tijdens het zingen, maar je kunt er ook mee samenspelen met andere instrumenten. Gitaarles kun je al vanaf 6 jaar volgen, maar ook op latere leeftijd kun je er nog mee beginnen. In de lessen speel je op gehoor, je leert akkoorden spelen en je leert ook noten lezen.
Kinderen kunnen starten in de GitaarKlas, jongeren in de GuitarGroup of Play a Song.
Met je gitaar kun je ook in ensembles spelen. Kijk ook eens op Orkest Plus Les voor kinderen of bij Ripasso voor gevorderden.

Basgitaar – vanaf 8 jaar
Toen in de jaren ‘50 de populariteit van de popmuziek toenam, werd de akoestische bas in popbands overstemd door andere instrumenten. Als oplossing hiervoor kwam de Amerikaan Lou Fender in 1952 met de basgitaar. De basgitaar is een combinatie van de elektrische gitaar en de lage noten van de contrabas. Met de basgitaar kun je veel muziekstijlen spelen zoals jazz, heavy metal, pop, rock en blues. Vanaf 8 jaar kun je basgitaarles krijgen op een short-scale basgitaar. Als je ongeveer 12 jaar bent, kun je ook op de dikkere snaren van een gewone basgitaar spelen.

Elektrische gitaar – vanaf 8 jaar
De elektrische gitaar werd rond 1930 gemaakt en is dus nog een vrij jong instrument. Een elektrische gitaar heeft meestal geen klankkast. De trillingen van de snaar worden omgezet in elektromagneten die naar een versterker gaan. Het is ook mogelijk om tonen op verschillende manieren te vervormen. De elektrische gitaar wordt voornamelijk gebruikt in blues, jazz, pop, (hard)rock, heavy metal en country. Elektrische gitaarles kun je vanaf 8 jaar volgen. Met elektrisch gitaar kun je ook terecht bij de Popschool en Bandles.

Aanschaf
Vanaf ongeveer €50,- kun je al een redelijke akoestische gitaar kopen. De prijzen van een basgitaar en elektrische gitaar variëren sterk. Bedenk dat je ook een versterker nodig hebt. Overleg met de docent wordt daarom aanbevolen. Je kunt bij ToBe ook een gitaar huren, zowel voor de GitaarKlas als voor een heel jaar.

Klik HIER voor informatie over de huurtarieven, lesdata en meer.

Lesvormen
Bij ToBe zijn er verschillende vormen voor instrumentale- en vocale muzieklessen:

Vorm  Duur  Aantal lessen 
Duo 30 minuten  36
Trio 40 minuten 36
Kwartet  50 minuten 36
GitaarKlas, GuitarGroup, Play a song 45 minuten 15
Privé 20 minuten 36
Privé 30 minuten 36
Privé 30 minuten per 2 weken    18
Privé 40 minuten per 2 weken 18
10-lessenkaart    30 minuten 10

Inschrijving
Bij je inschrijving geef je aan wat je niveau is, op welk type gitaar je les wilt krijgen en in welke lesvorm. Als je een duo-, trio- of kwartetles wilt volgen, geef je aan met welke andere personen je dit wil doen. Alle personen moeten zich apart aanmelden.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!