Home > Algemene informatie > Jeugdtheaterschool Docententeam
share

Jeugdtheaterschool Docententeam

Het docententeam van ToBe Jeugdtheaterschool bestaat uit enthousiaste theater-, zang- en dansdocenten! Lees hier meer over hun opleiding, ervaring en ambitie.

 • Lisa Dammiaans DANS
 • Linda van den Elshout THEATER
 • Roos de Groot DANS
 • Annelies Hoeneveld THEATER
 • Flore Koopen THEATER
 • Melanie Leeflang ZANG
 • Kiki Luitwieler ZANG
 • Rosa Mens THEATER
 • Clara Peeters THEATER
 • Marcos Valster THEATER
 • Sara Zwigtman THEATER

LISA DAMMIAANS | DANS
In mijn danslessen werk ik graag samen met de leerlingen. Naast het leren van de moderne techniek vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor hun eigen creativiteit. In de les gaan we samen opzoek naar de choreograaf in iedere leerling. Zo werken we met elkaar aan creaties waarin de persoonlijke kwaliteit van de leerling naar voren komt.
Ik ben afgestudeerd aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

LINDA VAN DEN ELSHOUT | THEATER
Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als Docerend Theatermaker op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als docent ben ik creatief, nieuwsgierig en persoonlijk. Via theater neem ik de leerlingen mee op een ontdekkingsreis naar verborgen krachten en oneindige werelden. Zo krijgt iedere leerling de ruimte om op zijn eigen manier tot bloei te komen en te ontdekken wat er zo leuk is aan theater.
Ik nodig alle leerlingen uit om hun eigen fantasieën te delen, o.a. door het zelf verzinnen van scènes en ze vervolgens te spelen. Samen kijken we naar de wereld van de ander en daarna vinden we een gezamenlijke wereld waarin alles mogelijk is.

ROOS DE GROOT | DANS
Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans aan Codarts in Rotterdam ben ik op doorgestroomd naar de opleiding Docent Dans. Sinds het afronden van Codarts ben ik vooral werkzaam als dansdocent en als danser bij verschillende projecten.
In mijn lessen wordt met name gewerkt aan de creativiteit van de leerlingen, waarbij we werken aan het omzetten van zowel abstracte als concrete thema’s in dans. Verder geloof ik dat er in iedere leerlingen een danser schuilt die ik graag tot optimale ontwikkeling wil laten komen. Iedere leerling loopt een eigen ontwikkelingsproces door, daarom staat persoonlijke aandacht in mijn lessen voorop.

ANNELIES HOENEVELD | THEATER
Ik werk graag vanuit de verbeelding en de fantasie. Hierbij stel ik mijzelf en de leerlingen de vraag: Hoe kijk jij naar de werkelijkheid? En kan je deze kijk ook veranderen? Iedereen kijkt anders naar de wereld om zich heen. Ik probeer deze wereld in mijn lessen te onderzoeken, de grenzen en mogelijkheden op te zoeken en deze spelenderwijs te ontdekken.
Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als theaterdocent werk ik onder andere voor ToBe Jeugdtheaterschool, Het Jeugdtheaterhuis, Maas Theater en Dans, NTjong en Firma MES.

FLORE KOOPEN | THEATER
Mijn liefde voor zang en theater begon al vanaf mijn 6de. Ik ben begonnen op de VMBO theaterschool in Zeeland, waarna ik doorstroomde naar de MBO theaterschool Hofplein. Na het afronden van mijn studie richting muziektheater Artez conservatorium ben ik aan de slag gegaan als muziektheater performer. Ik ben werkzaam in het vak als actrice, zangeres, stemactrice, trianings actrice en docent in theater en zang. Ik heb in diverse muziektheaterproducties gespeeld en maak deze voorstellingen zelf met heel veel plezier. De connectie van zang en theater op toneel vind ik het mooiste om naar te kijken. Ik maak graag theater wat tot de verbeelding spreekt en waar een ieder zich in kan herkennen. Het dagelijks leven naar theater halen en vergrootten.
Binnen het maken van theater is niks voor mij te gek. Als de kinderen in de les zeggen dat ze iets op locatie willen maken of kostuums en decor nodig hebben wil ik daar binnen de les met ze naar op zoek. Ik hou heel erg van locatietheater en ik laat mij graag als performer en theatermaakster inspireren door de kinderen in mijn lessen. Ik geef les van jong tot oud en kijk graag naar de creativiteit van een leerling. Binnen mijn lessen ga ik graag samen opzoek naar een persoonlijke ontwikkeling van een leerling. Hierin staat persoonlijk aandacht voor mij voorop in de lessen. The sky is the limit!!

MELANIE LEEFLANG | ZANG
In 2017 studeerde ik af als performer aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, waar ik de opleiding muziektheater heb gevolgd. Momenteel geef ik met veel plezier zangles op onder andere ToBe en daarna ben ik zelf ook actief als actrice, zangeres en styliste.
Ik ben gek op creativiteit en de stem zie ik zelf als het mooiste, creatieve medium dat er bestaat. Ik vind het belangrijk dat je je door middel van jouw eigen stem(geluid) kunt uiten en dat jij kunt vertrouwen op je eigen stem. Zingen in een groep vind ik ook te gek en dat maken de zanglessen op de jeugdtheaterschool ook zo leuk!

KIKI LUITWIELER| ZANG
Na het behalen van haar Bachelor en Master graad in klassieke zang besloot Kiki op zoek te gaan naar een werkveld waarin ze haar creativiteit, liefde voor verschillende muziekstijlen en passie voor compositie kon combineren. Inmiddels zingt en schrijft ze haar eigen muziek onder de naam Frangi.
In haar lessen besteed ze veel aandacht aan de functie van muziek in het theater en hoe je met simpele bouwstenen zelf muziek kunt maken voor in het theater. “Iedere leerling heeft zijn eigen kracht en daar probeer ik naar opzoek te gaan in de lessen. Sommigen hebben een hoge stem of juist een donkere stem, een flexibele stem of juist een mooie spreekstem. Andere leerlingen zijn weer heel creatief en goed in het bedenken van teksten.”

ROSA MENS | THEATER
Mijn naam is Rosa, in 2014 studeerde ik af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien ben ik werkzaam als theaterdocent, theatermaker en actrice. Ik maak graag theater dat schuurt en veel humor bezit. De belevingswereld van mijn leerlingen is altijd een inspiratiebron. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat plezier en leren samenkomen.

CLARA PEETERS | THEATER
Theatermaken betekent voor mij het vertellen van verhalen. Mijn aanpak als theaterdocent is persoonlijk, authentiek, met open blik en energiek. Ik vind het inspirerend om vanuit de input en belevingswereld van de leerlingen te werken. Bovenal creëer ik een veilige plek waar iedereen de kans krijgt om zich creatief en persoonlijk te ontwikkelen. Je vrij voelen en samen iets moois maken.
In 2015 ben ik afgestudeerd als 1e graads docerend theatermaker aan ArtEZ. Daarna heb ik de opleiding participatief drama gevolgd bij theater Formaat. Naast mijn werk als theaterdocent en maker bij ToBe werk ik voor diverse sociaal maatschappelijke instellingen in Zuid- Holland. Iedereen verdient het om zijn of haar plek te veroveren op het podium en daar zet ik mij met alle liefde voor in.

MARCOS VALSTER | THEATER
In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Na mijn studie ben ik onder andere gaan werken bij gezelschappen zoals Maas Theater en Dans en Het Nationale Theater. Ook ben ik op verschillende jeugdtheaterscholen actief als docent en maker.
Als speler en schrijver ontwikkel ik mijn eigen voorstellingen die allemaal gericht zijn op de jeugd. In 2018 schreef en maakte ik bij het Maaspodium twee voorstellingen samen met Mahfoud Mokaddem.
Ik vind humor erg belangrijk binnen mijn lessen. Ik merk vaak dat je via humor hele zinnige dingen kunt zeggen. Het mooiste vind ik als een leerling mij kan laten lachen terwijl ik tegelijkertijd ontroerd ben.

SARA ZWIGTMAN | THEATER
In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg en sindsdien werkzaam als theaterdocent voor verschillende Jeugdtheaterscholen in Nederland.
Mijn streven is om ieder kind een succeservaring te geven. Ik werk vanuit een veilige sfeer naar kwaliteit met spelplezier als uitgangspunt. Zelf hou ik ook erg van spelen en gebruik mijn eigen spelplezier en verbeelding in mijn lessen. Vanuit verbeelding reik ik verschillende technieken aan om je te ontwikkelen tot een betere speler. Maar ook zal je zelfvertrouwen en fantasie groeien!

ToBe Tipt