Home > Algemene informatie > Jeugdtheaterschool Docententeam
share

Jeugdtheaterschool Docententeam

Het docententeam van ToBe Jeugdtheaterschool bestaat uit enthousiaste theater-, zang- en dansdocenten! Lees hier meer over hun opleiding, ervaring en ambitie.


LISA DAMMIAANS | DANS
In mijn danslessen werk ik graag samen met de leerlingen. Naast het leren van de moderne techniek vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor hun eigen creativiteit. In de les gaan we samen opzoek naar de choreograaf in iedere leerling. Zo werken we met elkaar aan creaties waarin de persoonlijke kwaliteit van de leerling naar voren komt.
Ik ben afgestudeerd aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

WENDY VAN DELZEN | THEATER
Onderzoek staat in mijn lessen centraal. Actuele thema’s, filosofische vragen en persoonlijke fascinaties vormen inspiratie om samen theater te maken. Ik leer leerlingen hun eigen verhaal theatraal vormt te geven én daag ze uit om alle hoeken en gaten van hun fantasie en creativiteit te ontdekken.

MARJOLIJN GUNST | THEATER
Als kind vond ik het heerlijk om het theater te bezoeken of zelf op het podium te staan. Tijdens mijn opleiding Theaterdocent en Theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik ontdekt dat mijn passie voor theater net zo groot is als mijn passie voor het lesgeven. Het is bijzonder om te zien wat het met kinderen doet als zij hun fantasierijke ideeën met elkaar delen en de durf ontwikkelen om zichzelf te laten zien aan een publiek. Dat ik daar als docent aan bij kan dragen geeft mij energie en maakt dit werk zo ontzettend leuk.
Als docent geef ik les op verschillende scholen en bij culturele organisaties in Rotterdam en omstreken. Daarnaast maak en speel ik zelf theatervoorstellingen voor verschillende doelgroepen o.a. in samenwerking met collega Themba Schmitz.
Nieuwsgierig naar wat ik nog meer doe? Kijk eens op www.marjolijngunst.nl.

ANNELIES HOENEVELD | THEATER
Ik werk graag vanuit de verbeelding en de fantasie. Hierbij stel ik mijzelf en de leerlingen de vraag: Hoe kijk jij naar de werkelijkheid? En kan je deze kijk ook veranderen? Iedereen kijkt anders naar de wereld om zich heen. Ik probeer deze wereld in mijn lessen te onderzoeken, de grenzen en mogelijkheden op te zoeken en deze spelenderwijs te ontdekken.
Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als theaterdocent werk ik onder andere voor ToBe Jeugdtheaterschool, Het Jeugdtheaterhuis, Maas Theater en Dans, NTjong en Firma MES.

KIKI LUITWIELER| ZANG
Na het behalen van haar Bachelor en Master graad in klassieke zang besloot Kiki op zoek te gaan naar een werkveld waarin ze haar creativiteit, liefde voor verschillende muziekstijlen en passie voor compositie kon combineren. Inmiddels zingt en schrijft ze haar eigen muziek onder de naam Frangi.
In haar lessen besteed ze veel aandacht aan de functie van muziek in het theater en hoe je met simpele bouwstenen zelf muziek kunt maken voor in het theater. “Iedere leerling heeft zijn eigen kracht en daar probeer ik naar opzoek te gaan in de lessen. Sommigen hebben een hoge stem of juist een donkere stem, een flexibele stem of juist een mooie spreekstem. Andere leerlingen zijn weer heel creatief en goed in het bedenken van teksten.”

ELLIS PIJNENBORG | DANS
In mijn lessen ga ik met mijn leerlingen op zoek naar wat er vanuit hun eigen creativiteit en verbeelding ontstaat.  Door de combinatie tussen (moderne) danstechniek en improvisatie kunnen en durven ze zelf steeds meer te laten zien, zodat de dans een eigen verhaal krijgt. Prachtig wat er dan op de dansvloer ontstaat! Dans vertelt dingen op een manier die je kunt voelen of herkennen zonder dat je dit in woorden hoeft te vangen.
Sinds mijn afstuderen aan de Fontys dansacademie in Tilburg (2008) geef ik dansles in het amateurveld, het onderwijs en werk ik als maker en performer, waarbij ik graag samenwerk met andere kunstvormen zoals flamencodans, film en theater.

THEMBA SCHMITZ | THEATER
Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik wordt meegenomen in de onbegrensde fantasie van mijn leerlingen. Die fantasie mag ik aanwakkeren en stimuleren om mijn leerlingen vervolgens te laten schitteren op het toneel.
Ik volgde mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ik geleerd heb om spel vooral fysiek te benaderen. Dit fysieke spel gecombineerd met het creatief gebruik maken van materiaal zoals bijvoorbeeld karton, tape of boeken kenmerkt mij als beeldend theatermaker. Ik ga opzoek naar de kracht van mijn spelers om die te bundelen, te versterken, en vorm te geven in de dramaturgie van het stuk.

MAUD SCHOONEN | ZANG
In mijn lessen probeer ik de leerlingen vertrouwt te maken met hun eigen stem en ze het lef te geven deze ook te gebruiken. Ik werk met materiaal dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en probeer daarnaast diverse genres te behandelen.
Zelf heb ik de opleiding Muziektheater afgerond aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding ben ik geschoold in zang, dans en theater. Ik heb een enorme passie voor al deze disciplines en vind het geweldig om ze te combineren in mijn lessen. Naast mijn werk bij ToBe Jeugdtheaterschool geef ik ook privéles en ben ik actief als fotograaf.

MARCOS VALSTER
In 2016 ben ik afgestudeerd aan theateracademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na mijn studie ben ik onder andere gaan werken bij gezelschappen Maas Theater en Dans en Het Nationale Theater. Ook ben ik op verschillende jeugdtheaterscholen actief als docent en maker. Als speler en schrijver ontwikkel ik mijn eigen voorstellingen die allemaal gericht zijn op de jeugd. In 2018 schreef en maakte ik bij het Maaspodium twee voorstellingen samen met acteur Mahfoud Mokaddem.
Ik vind humor erg belangrijk binnen mijn lessen. Vaak merk ik dat je via humor hele zinnige dingen kunt zeggen.  Het mooiste vind ik als een leerling mij kan laten lachen terwijl ik tegelijkertijd ontroerd ben.

NAOMI VERMEULEN | THEATER
Ik volgde mijn opleiding aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle en ik ben in 2008 afgestudeerd. Sindsdien ben ik werkzaam als freelance theatermaker en docent bij verschillende kunstinstellingen zoals jeugdtheaterscholen, basisscholen, kunstcentra en op Buitenkunst. In de zomerperiode word ik voor verschillende festivals en buurtprojecten gevraagd om samen met andere kunstenaars multidisciplinaire projecten op te zetten voor kinderen en jongeren.
Mijn werk is mijn passie! En dat ik die passie mag delen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Tijdens mijn lessen laat ik de leerlingen zien wat de kracht is van theater. Daarbij wil ik ze opnieuw laten geloven in de magie en de kracht van de verbeelding.
Mijn werk staat voor eenvoud, oprechtheid, samenspel, verbeelding en dromen.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?