Toen het oorlog werd

4 mei 2019

Jongeren van de ToBe Jeugdtheaterschool spelen in het kader van het landelijk project Theater Na de Dam een voorstelling op locatie.

prijs € 5.00
€ 3.00 Prijs t/m 20 jaar
locatie EGM architecten, Wilgenbos 20, Dordrecht
aanvang 21:00 uur
uitverkocht
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!

Door heel Nederland zijn er op Herdenkings- en Bevrijdingsdag theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. ToBe Jeugdtheaterschool vertegenwoordigt Dordrecht dit jaar voor de zevende keer tijdens Theater Na de Dam.

Toen het oorlog werd
Op basis van Dordtse verhalen maken dit jaar tien getalenteerde jongeren (14-18 jaar) een theatervoorstelling met zang en dans. Zij spelen de voorstelling ‘Toen het oorlog werd’ meerdere malen op vrijdag 3 (try-out), zaterdag 4 en zondag 5 mei.

Wij willen u het verhaal vertellen van de stad.
Onze stad.
Deze stad.
Dordrecht.
Niet over nu.
Maar over toen.
Toen het oorlog werd.

Samen met het publiek zoemen we in op onze stad, een maquette van karton. Van de aanval op ons eiland tot het schuilen in de trapkast. Deze energieke, beeldende voorstelling vol dans en muziek neemt je mee terug in de tijd.

Locatie
In het pand van EGM architecten, met raampartijen die uitzicht bieden over de oude binnenstad, spelen de jongeren deze voorstelling ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

Credits
ToBe Jeugdtheaterschool spel: Ruby Bal, Nerma Begtasevic, Soeta Elsman, Juliette Jumelet, Lotte Hendriks, Floor ter Meulen, Senna Roos, Jasmijn van der Sijde, Rosalique Stolker en  Loïs Verheij/ Regie: Themba Schmitz / Beeld: Marjolijn Gunst/ Zang: Maud Schoonen/ Dans: Lisa Dammiaans/ Licht & geluid: Sven Oudenaarden/ de verhalenvertellers/ EGM architecten/ het koor bestaande uit zangers van VHA, Zinge en ToBe Opleidingsgroepen.

Voorstellingen

Vrijdag 3 mei 21:00 uur (try-out)
Zaterdag 4 mei 21:00 uur
Zondag 5 mei 21:00 uur
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Kaartverkoop
Kaartjes à € 5,-/ €3,00 (t/m 20 jaar) koop je online via deze pagina of aan de kassa van het Energiehuis. De kassa van het Energiehuis is geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 21.00 uur (alleen betaling via PIN mogelijk).
LET OP: Er is geen kaartverkoop mogelijk op de locatie zelf!

Parkeren
Je kunt parkeren tegenover het EGM kantoor op de Weeskinderendijk. Dat is de eerste 24 uur gratis als je een parkeerbonnetje trekt.

 

 

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?