Voorstelling: Daar deden ze roomboter in - ToBe

Voorstelling: Daar deden ze roomboter in

4 mei 2022

door ToBe Jeugdtheaterschool

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Marcos Valster in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling "Daar deden ze roomboter in".

prijs € 5
locatie Theaterwandeling in de Dordtse binnenstad, start: Het Hof (Hof 6)
aanvang 21:00 uur
kaartje(s) bestellen
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!

Een voorstelling over het belang van herdenken. Wat nemen we mee uit oorlogstijd? Welk gevoel, welke herinneringen of welke gewoontes? En hoe kunnen we vanuit deze gebeurtenissen naar het nu kijken?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Spel: Dayenne Deijs, Leann Kwist, Tess van der Linden, Liora Los, Phebe Mouthaan, Guus van Pelt, Ravi Rekker, Bronwen Wieman, Annabel Valkman
Regie:
Marcos Valster
Tekst: Marcos Valster
Techniek: Sven Oudenaarden
Productie: ToBe Projectbureau
Met dank aan verhalenvertellers: dhr. Van Haalden, mevr. Meijers, mvr. Musch, dhr. Naaktgeboren en dhr. Schriek en Codarts dansstudenten Jesse Stoop & Nova Stuij

Kijk op YouTube onze voorstelling van Theater Na de Dam 2021 >>

ToBe Tipt