Sura Kunstworkshop in Krispijn

24 februari 2020

Met andere kinderen uit je wijk werk je samen aan een te gek kunstwerk! In kleine groepen ontwerp, teken, knip, plak en schilder je een groot houten raam, waar jullie het verhaal van de Heilige Sura van Dordrecht verbeelden. Waar gaat het verhaal van Sura over? Wat zijn de belangrijkste dingen die er gebeuren? Welke symbolen kunnen we gebruiken in het raam?

locatie Koloriet, Jacob Marsisstraat 70, Dordrecht
aanvang 10:00 uur
eindtijd 12:30 uur
Gratis entree
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!

We ontdekken en experimenteren hoe we een ‘glas in lood-effect’ in het raam kunnen maken met speciale materialen. Doe je mee aan een geweldig kunstproject van ToBe cultuurcentrum & Merwe’s Oratorium Vereniging in het kader van 800 jaar stad.

Het verhaal
Het verhaal van de Heilige Sura is een Dordtse mythe. Het gaat over Sura en haar drie gouden munten in een magisch geldzakje. Ze krijgt de opdracht van Maria om de Grote Kerk van Dordrecht te bouwen. Ze vond drie munten in haar geldzakje, daarmee kon ze drie bouwers in dienst nemen. Na elke dag bouwen, gaf ze de bouwers een muntje. Keer op keer, kon ze de bouwers betalen, terwijl ze maar drie munten had. Hoe het verhaal afloopt, kom je te weten tijdens het kunstproject!

De kunstwerken worden in het jaar 2020 op verschillende plekken in Dordrecht tentoongesteld, waar iedereen jullie kunstwerken kan bewonderen.

ToBe Tipt