190919 Dordtse Cultuurnacht

Dordtse Cultuurnacht – Gratis cultuur voor iedereen

12 oktober 2019

De 3e editie van de Dordtse Cultuurnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. Ook dit jaar weer hét moment om te ontdekken dat Dordrecht ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, workshops en creatieve lessen, (pop)concerten en voorstellingen.

locatie Diverse culturele instellingen in Dordrecht
aanvang 20:00 uur
Gratis entree
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!
190919 Dordtse Cultuurnacht

Tijdens de Cultuurnacht organiseert elke deelnemende organisatie korte voorstellingen en activiteiten die je gratis kunt bezoeken. De deuren staan de hele avond open en de nacht eindigt met een feestelijke Afterparty. Grijp je kans, laat je verrassen, stap binnen en bezoek zoveel mogelijk locaties op één avond.
De voorbereidingen zijn in volle gang en we zijn trots om de eerste programma onderdelen te kunnen presenteren.

 

 

Deelnemende locaties
De Dordtse Cultuurnacht komt voort uit een samenwerking tussen de Dordtse Cultuurinstellingen: Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, ToBe, Kunstmin, Bibelot, de Popcentrale en Dordrecht Marketing. Dit jaar doen ook DOOR, de Bibliotheek AanZet en Cinema the Movies mee. De locaties worden deze avond met elkaar verbonden door het treintje van Dordrecht Tours.

HET BLOKKENSCHEMA VAN DE DORDTSE CULTUURNACHT

Programma
De vier cultuurinstellingen Bibelot, De Popcentrale, Kunstmin en Tobe cultuurcentrum hebben hun krachten gebundeld om een grootschalige programmering neer te zetten in het Energiehuis. Hieronder lees je wat zij samen voor jou uit de kast hebben gehaald.
In het Atelier 007 ben je zelf glow-in-the-dark-artist bij de Blacklight Paint Experience van ToBe Kunst & Design en je kunt op ieder moment de pop-up dansperformance van ToBe Dans tegenkomen in het gebouw.
In Ketel 1 speelt Dordtse techno producer en dj Cønjecture speciaal voor de Dordtse Cultuurnacht een bijzondere set in samenwerking met muzikanten van het Bach festival. Deze unieke combinatie van rauwe techno en prachtige strijkers schept hoge verwachtingen. Ook hiphop/soul artiest Kay Slice (eerder frontman van de Dordtse hiphopformatie Brandwerk) treedt op en wordt bijgestaan door zijn solide liveband.
In Brandstof brengt TWINS galmende dreampop, vergelijkbaar met de Nederlandse bands Klangstof en Moss. Pocket Knife Army zorgt voor afwisseling met elektrorock uit een paralel universum. Opvallend is ook de anti-rook lobby die dit jaar gehost wordt door drum ’n bass feest HRTZ. Een heerlijk intieme techno show á la de Boiler Room feesten in de rookruimte van het Energiehuis.
Tijdens de Dordtse Cultuurnacht zie je te gekke artiesten met Dordtse roots in en rondom de Popcentrale, waaronder zangeres en songwriter LIJO, rapper Far I (met band!) en het nieuwe synthpop-project Juncker, van Bottles of Love-frontman Willem Jonker. Daarnaast kun je tijdens de Jam Session zelf ook een instrument oppakken en maak ook jij onderdeel uit van het programma!
In Volt is er met Eye Ye Fry een interactieve doorlopende act, waarbij je als bezoeker zelf mee doet.

HET ONDERWIJSMUSEUM
ToBe Jeugdtheaterschool neemt je mee naar ‘Planeet Disco’ in het Onderwijsmuseum.

Meer info is te verkrijgen op www.dordtsecultuurnacht.nl

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?