Nawroz 2018: Lentefeest

Nawroz 2018: Lentefeest

23 maart 2018

Afghaans Nieuwjaarsfeest in Ridderkerk

Vandaag vieren we samen Nawroz! Het Nieuwjaarsfeest dat groots gevierd wordt in Afghanistan, Iran, India en Pakistan. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

locatie Het Plein, Koningsplein 3, Ridderkerk
aanvang 19:30 uur
Uitverkocht
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!
Nawroz 2018: Lentefeest

Nawroz, letterlijk vertaald: ‘een nieuw begin‘, is de viering van het nieuwe jaar. Dit feest wordt groots gevierd in landen als Afghanistan, Iran, India en Pakistan. De viering gaat gepaard met allerlei rituelen die dit ‘nieuwe jaar- nieuwe begin’ symboliseren. Tijdens het festival kun je proeven van “haft mewa’,  7 vruchten, gebruikelijk in Afghanistan en “Haft sin” 7 symbolische dingen van Nawroz in Iran.

Programma
Wethouders Japenga verricht om 20.00 uur de officiele opening van het festival. Daarna kan iedereen, tot ongeveer 23.00 uur, genieten van muziek, poezie en lekker eten (tegen betaling) in de Hofzaal.
Muziek
Vanavond kun je in de Hofzaal van het Plein genieten van een avond met internationale muziek, cultuur en Nederlandse poëzie. Een concert van Bashir Asem, bekend Afghaanse zanger, in samenwerkin met Monika Vvariazz en Indiase muziek/zang van Nathanael van Zuilen en Marianne Svašek. Ze bespelen moderne instrumenten zoals keyboard, maar ook  klassieke Afghaanse instrumenten zoals tabla en rubab. Marianne Svašek bespeelt de prachtige tanpura en brengt klassiek Indiase zang ten gehore en Nathanael van Zuilen bespeelt de pakhawaj.
Dichters
Ook treden er vanavond dichters op: De Ridderdichters Ria Herkelman,
Toos v.d. Linden, Herman Houweling en Emmy Mulder en de dichters Irene Siekman en Joz Knoop. Zij dragen voor uit eigen werk.
Open Jam
Tijdens het programma is er een open jam sessie, voor alle muziekliefhebbers uit Ridderkerk is er plaats op het podium! Neem je instrument mee naar het festival en speel mee!

Kaartverkoop
Het festival is voor alle inwoners van Ridderkerk en is gratis. Omdat er maar beperkt plaats is bij dit festival is het wel de bedoeling dat je een kaartje aanschaft via deze pagina. Het geprinte ticket kun je meenemen naar het festival.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!