Houtblazersdag met Calefax

Houtblazersdag met Calefax

10 februari 2018

Workshopdag + Concert

Op 10 februari komt Calefax naar ToBe in Dordrecht voor de 1e editie van de Houtblazersdag. De muzikanten van Calefax geven workshops en aan het einde van de dag een concert in Ketel 2.

locatie Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht
aanvang 09:30 uur
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!
Houtblazersdag met Calefax

Houtblazersdag met Calefax
Het Energiehuis staat deze dag geheel in het teken van de houtblazer en z'n instrument. We zijn dan ook heel vereerd dat we hét wereldberoemde houtblazers kwintet Calefax de hele dag mogen verwelkomen. Er is een mooi inspirerend programma voor Dwarsfluit, Hobo, Klarinet, Saxofoon en Fagot.

Voor wie?
Let op: Inschrijving voor de workshopdag is gesloten
Iedere houtblazer, beginner of gevorderde kan zich inschrijven voor deze dag.
Aanmelden kan HIER. De gehele dag, inclusief lunch en concert Calefax kost €50,00 (ex. BTW), ToBe cursisten betalen €35,00 (ex BTW).

Workshops
De vijf musici van Calefax: Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot) en Imre Rolleman (dwarsfluit) geven de workshops. In het ochtendprogramma worden de deelnemers in groepen ingedeeld.

De invulling van de workshop wordt afgestemd op de samenstelling én de wensen van de groep. Calefax werkt in de workshops o.a. aan klank, articulatie, samenspel en zeggingskracht van kamermuziek uit de hele muziekgeschiedenis en van alle stijlen.
Na de lunch werken we in het middagprogramma met de hele groep aan één stuk dat wordt uitgevoerd tijdens het slotconcert.

Concert met Calefax
Aan het einde van de dag staan de deelnemers, samen met Calefax op het podium van Ketel 2. Calefax zal aansluitend zèlf optreden met de première van een geheel nieuw arrangement; Dolly Suite van Gabriel Fauré.
Kaartjes voor het concert, voor niet deelnemers, zijn HIER te koop.

De Houtblazersdag wordt mede mogelijk gemaakt door Maarten Prins Saxofoons

Calefax is een hechte formatie die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet.

Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Bijzonder is de breedte van het repertoire; Calefax speelt muziek van alle tijden met zelfgemaakte arrangementen van oude muziek, barok, klassiek, romantisch, 20e eeuws, hedendaags repertoire en jazz. Inmiddels is voor hun eigen unieke rietkwintetbezetting een grote hoeveelheid origineel repertoire geschreven door componisten van over de hele wereld.

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!