Concert Calefax

Concert Calefax

10 februari 2018

Als afsluiting van de ToBe Houtblazersdag

ToBe organiseert vandaag, met medewerking van Calefax, een Houtblazersdag in het Energiehuis. De dag wordt afgesloten met een, voor iedereen toegankelijk, concert.

prijs € 15.00
genre Klassiek
locatie Ketel 2
aanvang 16:00 uur
vraag
print
share
je vraag is verstuurd!
Concert Calefax

Op 10 februari komt Calefax naar ToBe in Dordrecht voor de 1e editie van de Houtblazersdag. In het ochtendprogramma krijgen de deelnemers aan de Houtblazersdag een workshop onder leiding van de leden van Calefax. Tijdens het middagprogramma werken de deelnemers aan één stuk dat wordt uitgevoerd tijdens het slotconcert in Ketel 2.
Calefax zal aansluitend zèlf optreden met de première van een geheel nieuw arrangement; Dolly Suite van Gabriel Fauré.
Lees HIER meer over de ToBe Houtblazersdag.

Calefax
Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers (saxofoon, klarinet, basklarinet, fagot en hobo) die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.
Bijzonder is de breedte van het repertoire; Calefax speelt muziek van alle tijden met zelfgemaakte arrangementen van oude muziek, barok, klassiek, romantisch, 20e eeuws, hedendaags repertoire en jazz. Inmiddels is voor hun eigen unieke rietkwintetbezetting  een grote hoeveelheid origineel repertoire geschreven door componisten van over de hele wereld.
Calefax geeft workshops en masterclasses over de gehele wereld aan aankomende (professionele) musici.


ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!